Julian Assange løsladt mod kaution

Landsret i London følger kendelse fra lavere retsinstans om, at WikiLeaks' stifter kan sættes fri mod kaution.

Julian Assange er blevet løsladt mod kaution.

High Court i London har besluttet, at WikiLeaks-stifteren Julian Assange skal løslades mod kaution.

Dermed følger Landsretten en lavere retsindstans, Westminster Magistrates Court, der tirsdag ligeledes besluttede, at den 39-årige Assange skal løslades mod kaution til trods for, at Sverige ønsker ham udleveret.

I Sverige er Assange sigtet for flere seksuelle overgreb. Han nægter sig skyldig i anklagerne.

Kaution på 1,75 millioner kroner

Landsretdommer Duncan Ouseley besluttede under retsmødet torsdag, at Assange kan løslades mod, at der stilles en kaution på 200.000 pund - ca. 1,75 millioner kr.

Samtidig lempede han på en række at de betingelser, der blev fastsat af Westminsters magistratsdomstol tirsdag.

- Han har klart et ønske om at rense sit navn, for hvis han ikke gjorde det, ville beskyldningerne altid hænge over ham, sagde dommer Ouseley.

Juridisk tovtrækkeri fortsætter

Det var ikke umiddelbart klart, om Assange ville forlade retten som en fri mand med det samme. Men hans advokat, Mark Stephens, sagde inden torsdags retsmøde, at de nødvendige 200.000 pund i kaution ville ligge klar torsdag.

En række af Assanges støtter, heriblandt den amerikanske filminstruktør Michael Moore, har lovet at rejse pengene til kautionen.

Det juridiske tovtrækkeri om, hvorvidt Assange skal udleveres til Sverige, fortsætter. Han skal møde i retten igen den 11. januar. Herefter er den 7. og 8. februar afsat til en høring om Assanges eventuelle udlevering til Sverige.

Det er to svenske kvinder, der har anmeldt Assange for ulovlig tvang, tre tilfælde af seksuelle overgreb og et tilfælde af voldtægt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk