Juncker driller Trump: Du forstår ikke klimaaftalen, og du kan ikke bare komme ud af den

EU-kommissionens formand opfordrer Donald Trump til at holde sig til Paris-aftalen fra 2016.

Det er langt mere besværligt at forlade Paris-klimaaftalen, der blev vedtaget i 2016, end den amerikanske præsident Donald Trump tror.

Det fastslog EU-kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, under en tale i Berlin onsdag aften.

- Jeg er en transatlantist, men hvis den amerikanske præsident i løbet af de kommende timer eller dage siger, at han ønsker at komme ud af Paris-klimaaftalen, så er det Europas pligt at sige ”nej, det er ikke sådan, at det fungerer”, sagde Jean-Claude Juncker.

På G7-topmødet i sidste uge i den italienske by Taormina drøftede Donald Trump en mulig udtrædelse fra aftalen med flere verdensledere, og her udtalte Tysklands kansler Angela Merkel blandt andet, at drøftelserne ved topmødet havde været "meget utilfredstillende".

- Amerikanerne kan ikke bare komme ud af aftalen. Hr. Trump tror det, fordi han ikke har været tæt nok på dossiererne til at kunne forstå dem grundigt, sagde Jean-Claude Juncker i går.

- Loven er loven, og folk skal overholde den. Ikke alle love og ikke alt, der er skrevet ned i internationale aftaler er ”fake news”. Det skal overholdes, sagde han videre.

Siden Donald Trump blev indsat som præsident, har han været en udtalt modstander af klimaaftalen.