'The Jungle' blev ryddet, men nu samler flygtningene sig igen

Politikerne lovede ellers, at ”The Jungle” i Calais aldrig ville komme igen.

Ifølge hjælpeorganisationerne i området har flere grupper genopbygget små lejre i skovene. ARKIVFOTO (Foto: Philippe Wojazer © Scanpix)

Med mukkerter og tungt maskineri blev ”The Jungle” ryddet og lukket i slutningen af oktober. Aktionen var kulminationen på flere års politiske skænderier og mediehistorier om flygtninge og migranter, der via lejren forsøgte at komme ind i England. Til tider med døden til følge.

Rydningen i oktober, hvor blikskure og teltområder blev jævnet med jorden, var ikke den første af sin slags. Men både den franske præsident, François Hollande, og indenrigsminister Bernard Cazeneuve lovede, at det ville blive den sidste. Lejren skulle ikke genopstå.

Men få måneder efter er der igen hundredvis af flygtninge og immigranter i området, beretter NGO’er i området. Flere af de nytilkomne skulle være uledsagede mindreårige.

-Eritreanere og sudanesere er overalt langs kysten uden ankomstcentre, siger Amin Trouvé-Baghdouche fra Verdens Læger til The Guardian.

- De vandrer rundt, forladt af staten. Halvdelen af dem er teenagere på omkring 15-17 år, der er der uden familien.

Politi har genoptaget patruljer og deler mad ud

Ifølge hjælpeorganisationerne i området har flere grupper genopbygget små lejre i skovene. The Guardian skriver, at der ifølge hjælpegrupper er omkring 400-500 flygtninge i området.

Dermed er der altså stadig langt op til de op mod 10.000 personer, der boede i den såkaldte jungle, før den blev ryddet.

- Det føles som om, at vi er gået tre år tilbage til april 2014, da der var 300 til 400 immigranter i Calais. Vi har genoptaget patruljer, vi deler mad ud, foretager afhøringer og finder hjem til mindreårige, men det hjælper ikke, siger en lokal politibetjent, Gilles Debove, til The Guardian.

Han bakkes op af havnechefen Jean-Marc Puissesseau, der opfordrer myndighederne til at holde nøje øje med situationen, så det ikke eskalerer.

Integrationen fylder i valgkampen

Også de lokale myndigheder har lovet, at lejrene ikke vil genopstå. Borgmester Natacha Bouchart forsøgte sig endda med at forbud mod at dele mad ud. Det blev dog annulleret af domstolene.

De nyopståede problemer med flygtninge og migranter kommer kort tid før, at franskmændene 23. april skal til stemmeurnerne i første runde af præsidentvalget.

Lige netop integration er blevet et af de helt store omdrejningspunkter i valgkampen med Marine Le Pen fra Front National i spidsen for store stramninger på området. Partiet fik også tæt på 50 procent af stemmerne ved lokalvalget i Calais-området.

Facebook
Twitter