Jury vil sende dødsbillist fra Charlottesville 419 år i fængsel

Nynazist, der kørte ind i folkemængde, har udsigt til et liv bag tremmer.

(Arkiv)James Alex Fields Jr., fotograferet ved den højrenationalistiske demonstration 'Unite the Right', før han blev anholdt for at køre ind i en moddemonstration i byen Charlottesville. (Foto: Stringer . © Scanpix)

En 32-årig kvinde omkom, da en mand i august 2017 med vilje kørte en bil ind i en gruppe af demonstranter i byen Charlottesville i delstaten Virginia.

Nu har manden bag rattet, den 21-årige nynazist James A. Fields Jr., udsigt til sin mulige straf. Juryen anbefaler, at han skal bag tremmer for livstid - plus 419 år, skriver The Washington Post.

Juryen kendte i fredags Fields skyldig i en langrække anklager, der udover drab også omfatter overlagt overfald og flugt fra en dødelig trafikulykke.

Fields har i retten ikke benægtet at han kørte sin bil, en sølvgrå Dodge Challenger, ind i en gruppe moddemonstranter ved det højrenationalistiske optog i byen.

Hans forsvarere har dog hævdet, at han gjorde det, fordi han frygtede for sin egen sikkerhed. Et argument, som juryen afviste.

Over 30 personer blev skadet ved påkørslen - flere alvorligt.

(arkiv) Drabsmandens ødelagte bil umiddelbart efter anholdelsen. (Foto: MATTHEW HATCHER © Scanpix)

Kan ikke skærpe straffen

Nu er det op til dommeren om, han vil følge juryens indstilling. Dommer Richard E. Moore vil afsige sin dom 29. marts. Han kan lempe straffen, men ikke skærpe den.

Den dræbte kvinde var den 32-årige Heather Heyer, der arbejdede på et advokatfirma.

Hendes drabsmand, James A. Fields Jr., var blot 20 år på gerningstidspunktet, og havde velkendte nazistiske synspunkter.

Han deltog ifølge New York Times i optoget sammen med den højrenationalistiske gruppe Vanguard America.

Sagen vakte stor opmærksomhed, da det var kulminationen på en lang række sammenstød, der udsprang af protester fra højrefløjen mod at flere statuer af sydstatsgeneraler i flere byer blev fjernet af hensyn til ofrene for slavetiden.

Umiddelbart efter sammenstødene i Charlottesville blev præsident Donald Trump kritiseret for ikke at tage skarpt nok afstand fra drabet. Trump sagde, at han fordømte racisme, og at der blev begået "fejl på begge sider".

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter