Kæmpe bøde til VW: Må betale 30.000.000.000 kr. for miljøfusk

Den tyske bilproducent VW erkender skyld og vil betale 4,3 milliarder dollar til USA for bedrageri.

VW skal betale 2,8 milliarder dollar i bøde. Derudover skal bilfabrikanten betale 1,5 milliarder dollar for brud på blandt andet miljøloven og toldreglerne. (Foto: MARK BLINCH © Scanpix)

Volkswagen har indgået forlig med USA for 4,3 milliarder dollar efter en skandale om snyd med udledning af kvælstofilte fra dieselbiler.

Det svarer til lidt over 30 milliarder danske kroner.

Den amerikanske udenrigsminister siger onsdag, at den tyske bilproducent vil erklære sig skyldig i forsøg på at bedrage USA og amerikanske forbrugere.

Justitsminister Loretta Lynch siger ifølge nyhedsbureauet dpa, at VW desuden har brudt miljøloven.

Bilfabrikanten skal betale 2,8 milliarder dollar i bøde. Desuden er parterne blevet enige om en betaling på 1,5 milliarder dollar for brud på blandt andet miljøloven og toldreglerne.

USA vil sigte seks VW-ansatte i forbindelse med sagen.

Siden skandalen om snydesoftware i millioner af VW's dieselbiler tog fart i efteråret 2015, har virksomheden gennemgået store forandringer - blandt andet med fyringer af chefer.

11 millioner biler var ifølge VW udstyret med det lille program, der kunne få dieselbiler til at fremstå mere miljøvenlige i officielle test.

Dette stykke snydesoftware betød blandt andet, at biler solgt i USA kunne udlede et 40 gange højere niveau af kvælstofilte, end loven tillader.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk