Kæmpe jordskælv i New Zealand

New Zealand er blevet ramt af et voldsomt jordskælv. Der er mindst 65 dræbte, siger myndighederne.

Katedralen i Christchurch blev beskadiget under nattens jordskælv, der målte 6,3 richter. Det er anden gang på blot 5 måneder at byen rammes af jordskælv. (Foto: Don Scott © Scanpix)

Et jordskælv målt til 6,3 på richterskalaen har ramt den newzealandske by Christchurch, siger USA's geologiske undersøgelser.

Folk er fanget i bygninger efter det voldsomme skælv, der har forårsaget store skader og afbrudt strømmen, siger øjenvidner til lokalt newzealandsk tv.

Begravet under murbrokkerne

- Det er voldsomt. Vi ved ikke, om der er folk under murbrokkerne, siger en præst, som står uden for en beskadiget katedral til lokalt tv.

Mindst 65 mennesker er blevet dræbt i det voldsomme skælv, skriver nyhedsbureauet AFP.

Biler er blevet begravet under murbrokker og flere steder har skælvet skabt sprækker i jorden.

- Det var ufatteligt, det var så kraftigt, noget som jeg aldrig har oplevet før, helt forfærdeligt, siger ekspedienten Julian Hogday til lokalstationen TV3.

Mens folk er på arbejde og i skole

New Zealands premierminister, John Key, sagde kort tid efter skælvet, at man ikke kan udelukke, at skælvet har kostet menneskeliv.

- Det er sket på tidspunkt med mange folk på arbejde og børn i skole, siger han.

Christchurch blev i september 2010 ramt af et 7,1 richter jordskælv, som forårsagede store materielle ødelæggelser, mange kvæstede, men ingen omkomne.

Facebook
Twitter