Kæmpe snestorm lammer det sydøstlige USA

Syv amerikanske stater er plaget af en atypisk snestorm.

Strømafbrydelser, flyaflysninger og masser af færdselsuheld - det er bare nogle af de ting, som mange amerikanere kæmper med som konsekvens af en kæmpe snestorm, der i går ramte den sydøstlige del af USA.

De ramte stater er North og South Carolina, Virginia, Alabama, Tennessee, Georgia og Texas.

Dermed er 20 millioner mennesker truet af snestormen, otte millioner mennesker er truet af oversvømmelse, og over ni millioner mennesker er truet af stormvejr, rapporterer CNN.

I byen Charlotte i North Carolina har de haft den mest snefyldte december siden 1997. Flere steder har fået mere sne på én dag, end hvad de normalt får på et helt år.

Mest sne har de oplevet i Person County i North Carolina, som har fået over 35 centimeter sne i løbet af i går.

Trods de voldsomme snemængder meldes der indtil videre kun om én person, der har mistet livet i forbindelse med et biluheld.

Strømafbrydelser og trafiklammelse

Snestormen er ikke unormal for området, men den er atypisk i december. Så meget sne plejer der nemlig kun at falde i løbet af januar eller februar måned.

Byen Lubbock i Texas er med over 25 centimeter sne på en enkelt dag blandt områderne, hvor der er faldet mere sne på en dag, end der normalt gør på et helt år.

546.000 mangler strøm, og 1.100 fly blev i går aflyst ind og ud af North Carolinas internationale lufthavn i Charlotte.

"Bliv indenfor"

Politiet i Virginia har registreret tæt på 60 biluheld - dog uden personskader. I North Carolina blev der registreret 500 biluheld i løbet af 11 timer. Over søndagen var der faldet lige så meget sne, som staten plejer at få på et år - mere præcist lige over 15 centimer.

Politiet i North Carolina råder folk til at blive hjemme, og de fleste skoler er derfor også lukkede.

Hvis man absolut er nødt til at skulle ud at køre, opfordrer politiet bilisterne til at holde dobbelt så meget afstand til køretøjet foran som normalt. Sandsynligheden for at miste kontrollen over køretøjet er nemlig utrolig stor.

Inden stormen ramte, nåede myndighederne i North Carolina at udsende en officiel advarsel, så beboerne kunne nå at forberede sig. Det betød, at varerne blev revet væk fra hylderne i supermarkederne, så folk kunne stå imod, hvis de sneede inde.

Facebook
Twitter