Kæmpe strømafbrydelse: Argentina og Uruguay er uden strøm

Op mod 50 millioner mennesker menes at være ramt af et kæmpe strømsvigt.

Flere medier melder, at togtrafikken er lammet af strømsvigtet (ARKIVFOTO). (Foto: Agustin Marcarian © Scanpix)

Farveløse trafiklys, stillestående tog, og køleskabe som ikke løser deres vigtigste opgave.

Det lader til at være virkeligheden i Argentina og Uruguay, som lige nu er ramt af en enorm strømafbrydelse, rapporterer BBC.

De to lande har et samlet befolkningstal på knap 50 millioner.

Argentinske medier beretter, at strømafbrydelsen startede kort efter klokken syv i morges lokal tid.

- En massiv fejl i det elektriske sammenkoblingssystem har efterladt hele Argentina og Uruguay uden strøm, lyder det fra energiforsyningsselskabet Edesur, skriver det britiske medie.

Også det argentinske forsyningsselskab Edenor skriver på Twitter, at Argentina og nabolande er uden strøm, mens forsyningsselskabet UTE skriver, at Uruguay er ramt af det argentinske nedbrud.

  • Metroen i den argentinske hovedstad, Buenos Aires, er lukket som følge af det massive strømsvigt. (Foto: Alejandro Pagni © Scanpix)
  • Også Uruguay er ramt. Her må en kvinde i hovedstaden, Montevideo, bruge stearinlys i sit køkken. (Foto: Miguel Rojo © Scanpix)
  • Strømsvigtet betyder, at blandt andet benzintanke er lukket i Buenos Aires. (Foto: Alejandro Pagni © Scanpix)
1 / 3

Strømsvigtet menes også at have påvirket det sydlige Brasilien og flere byer i Chile, skriver den spanske avis El Pais.

Ritzau beretter, at der er blevet rapporteret om, at strømmen nogle steder begyndte at vende tilbage en time efter afbrydelsen - blandt andet i argentinske kystbyer.

Det argentinske vandforsyningsselskab, Agua y Saneamientos Argentinos, opfordrer borgere i områderne uden strøm til at begrænse deres vandforbrug, fordi vandforsyningen er påvirket.

Den argentinske energiminister, Gustavo Lopetegui, siger ifølge BBC, at man endnu ikke ved, hvad der er årsag til det massive nedbrud, mens der er udsigt til, at de berørte sydamerikanere må væbne sig med tålmodighed.

- Inden for seks til otte timer ventes elektriciteten at være tilbage, siger Daniel Russo fra Argentinas civilforsvar til den spanske avis El País.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter