Kæmpe, vred babyballon skal byde Donald Trump velkommen til London

Ballonen er en del af de omfattende protester, der er planlagt til at finde sted under besøget.

Når den amerikanske præsident, Donald Trump senere i dag indleder sit officielle besøg i Storbritannien, vil en stor ballon, der fremstiller præsidenten som en vred, orange baby - komplet med ble og mobiltelefon i hånden - pryde himlen i den britiske hovedstad.

I sidste uge gav Londons borgmester, Sadiq Khan, nemlig grønt lys til, at den seks meter høje baby-ballon kunne svæve i det centrale London nær parlamentsbygningen under Trumps besøg.

Det skete efter længere tids stridigheder mellem de aktivister, der har lavet ballonen, og Londons borgmester.

Tusindvis bad om ballon

I første omgang anså borgmesterens kontor nemlig ikke ballonen som en regulær protest. Men efter stor folkelig opbakning til ballonen, som er en del af flere planlagte protester under besøget, ændrede borgmesterkontoret dog holdning.

- Vi er bare en lille gruppe venner, som har sat os for at bruge humor til at tage afstand mod stigende racisme og fascistisk politik både her i Storbritannien og i USA, udtaler en talsperson fra aktivistgruppen til The Telegraph.

Mere end 10.000 personer skrev ifølge aktivisterne under på en underskriftsamling for at få babyballonen i luften.

Beslutningen har dog også fået skarp kritik af Trumps tilhængere og Sadiq Khans politiske modstandere, som kalder beslutningen om at lade Trump-ballonen flyve for "pinligt" og "tåkrummende".

Samtidig har kritikere af Sadiq Khans beslutning indledt en indsamling for at lave en tilsvarende ballon, der skal forestille borgmesteren som en baby. Det skriver The Independent.

Den vigtige handelspartner

Apropos underskriftsindsamlinger har næsten to millioner briter har underskrevet en underskriftsindsamling, hvor de beder premierminister Theresa May om ikke at lade den amerikanske præsident komme på statsbesøg.

Theresa May var den første statsleder, der besøgte Donald Trump efter hans indsættelse. USA er da også Storbritanniens største handelspartner udenfor EU, som briterne efter planen forlader i foråret 2019.

Donald Trump gæster London fra torsdag aften.

Lørdag flyver han videre til Skotland og søndag til Helsinki, hvor han skal mødes med den russiske præsident, Vladimir Putin.