Kairo: Hundredvis af kristne og muslimer i kamp

Store grupper af kristne og muslimer kaster med sten mod hinanden i det centrale Kairo, kun få timer efter at muslimske salafister satte ild til flere kirker.

Kristne koptere betragter skaderne på Jomfru Maria-kirken i Kairo, efter at kirken blev brændt ned under den sekteriske vold natten til søndag. (© Scanpix)

Store grupper af kristne og muslimer kastede i eftermiddag med sten mod hinanden i det centrale Kairo, kun få timer efter at muslimske salafister satte ild til flere kirker.

Den sekteriske vold har indtil nu kostet 12 mennesker livet i den egyptiske hovedstad, og flere end 200 er såret.

Ifølge den kristne aktivist Bishoy Tamri angreb unge muslimer en stor gruppe kristne koptere, der gik i demonstration mod nedbrændingen af kirkerne.

De kristne demonstranter beskylder hæren for at støtte de konservative islamister i angrebene mod det koptiske mindretal.

Større sikkerhed ved kirker og moskeer

De generaler, der leder Egypten, efter præsident Hosni Mubarak blev afsat, har meddelt, at de tager den nye bølge af sekterisk vold meget alvorligt.

Blandt andet har den midlertidige regering sat flere sikkerhedsstyrker ind ved religiøse monumenter og indført strengere straffe for sabotage mod kirker og moskeer.

Hæren siger, at 190 personer vil blive stillet for militærdomstole efter lørdagens uroligheder.

FacebookTwitter