Kampen om at blive premierminister spidser til: Tre kandidater kæmper for at udfordre Boris Johnson

Fire kandidater er tilbage i kapløbet om at efterfølge Theresa May.

Den tidligere London-borgmester fortsætter sin dominans ved formandsvalget i Det Konservative Parti i Storbritannien. (Foto: NIKLAS HALLE'N © Scanpix)

For kort tid siden røg endnu en kandidat i udskillelsesløbet om at blive Storbritanniens næste premierminister.

Udviklingsminister Rory Stewart fik færrest stemmer ved den hemmelige afstemning blandt De Konservatives 313 parlamentsmedlemmer og er dermed ude af kapløbet.

Den tredje valgrunde blev endnu en magtdemonstration for Boris Johnson, der med 143 stemmer fortsat er en klar favorit. Tidligere i dag fik han tilmed opbakning fra Dominic Raab, der røg ud af formandskampen i går.

De startede som 10, men nu er der fire kandidater tilbage i kampen om at blive premierminister.

I morgen ved vi, hvilke to der kommer til urafstemning blandt partiets medlemmer og skal ud i en direkte duel om at blive Storbritanniens næste premierminister.

Den enorme opbakning til Boris Johnson peger på, at rigtig meget skal gå galt, hvis hans navn ikke skal være det ene på stemmesedlen.

Hvem der skal forsøge at stoppe ham, er endnu et åbent spørgsmål.

Rivaler har diskuteret samarbejde

Rory Stewart har været en af formandskampens overraskelser og er gået fra at være en relativt ukendt kandidat til at høste stor ros og blive taget alvorligt som en alternativ kandidat.

Han er den eneste, der helt har afvist at forlade EU uden en skilsmisseaftale, og den tidligere bestseller-forfatter har ført en anderledes kampagne ved at vandre rundt i Storbritannien og tale med menige briter.

Rory Stewart er blevet kaldt et frisk pust i formandskampen i Storbritannien. Det lader dog til, at han ikke har haft lige så stor opbakning blandt kollegaerne, som på de sociale medier. (Foto: NIKLAS HALLE'N © Scanpix)

I anden valgrunde næsten fordoblede han sin opbakning til 37 stemmer. I dag faldt han dog tilbage til blot 27 stemmer, mens de andre kandidater gik frem.

Forud for dagens afstemning oplyste Stewart, at han har talt med Michael Gove om at indgå et partnerskab.

- Vi taler om at lægge vores kræfter sammen, fordi det står klart, at Boris Johnson kommer til at gå videre til den sidste valgrunde. Spørgsmålet er, hvem der er bedst placeret til at komme på scenen sammen med Boris Johnson og stille de svære, afgørende spørgsmål, som må stilles, lød det fra Stewart, skriver Ritzau.

I de næste timer vil manges øjne være rettet mod Westminster for at se, om Stewart signalerer opbakning til nogen af de andre kandidater, og om nogle af kandidaterne indgår aftaler med hinanden.

I morgen er der planlagt to afstemninger, der skal barbere feltet ned fra fire kandidater til to finalister. De skal bruge de kommende uger på at føre valgkamp, før de menige medlemmer af Det Konservative Parti afgør, hvem af dem som skal efterfølge Theresa May som partileder og premierminister.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter