(Foto: © ESA ALEXANDER, Ritzau Scanpix)

Kan være det længst varende uvejr i historien: Den tropiske storm Freddy har dræbt over 500 afrikanere

Uvejret begyndte allerede i februar og har været forbi Mozambique hele to gange.

Det østlige Afrika samt øen Madagaskar bliver hærget af en ødelæggende tropisk storm.

Indtil videre er 522 personer døde på grund af stormen, melder myndighederne i Malawi, Mozambique og Madagaskar.

Det skriver Al Jazeera.

Dødsfaldene har allerede fået præsidenten i Malawi, Lazarus Chakwera, til at erklære landesorg i 14 dage, da hele 438 personer i Malawi har mistet livet.

Derudover meldes tusindvis af landets borgere hjemløse på grund af stormen. Af den grund er der nu oprettet evakueringscentre.

Freddy, som den tropiske storm hedder, ramte Madagaskar allerede 21. februar. Derefter bevægede den sig til Mozambique og så tog den turen tilbage ud over Det Indiske Ocean, hvor den sugede ny energi til sig.

11. marts gik den så igen i land i Mozambique og bevægede sig videre mod Malawi.

Det har fået Den meteorologiske verdensorganisation (WMO) til at indkalde et ekspertpanel, der skal afgøre, om Freddy er den længst varende tropiske storm, der nogensinde er registreret i verdenshistorien.

Klimaforskere vurderer, at menneskeskabte klimaforandringer er årsagen til, at stormene bliver mere intensive og forekommer oftere.

Se billederne fra det sydøstlige Afrika i billedserien nedenfor.

 • Personer bevæger sig over et oversvømmet område i Muloza ved grænsen mellem Mozambique og Malawi. (Foto: © ESA ALEXANDER, Ritzau Scanpix)
  1 / 13
 • Den tropiske storm har skabt kaotiske tilstande og ødelæggelser flere steder i Malawi. (Foto: © Thoko Chikondi, Associated Press)
  2 / 13
 • I Malawi venter børn på at få hjælp fra de militærhelikoptere, der bringer læger og medicin til stedet. Landene er i forvejen hårdt ramt af kolera, og uvejret har gjort situationen værre. (Foto: © ESA ALEXANDER, Ritzau Scanpix)
  3 / 13
 • I en kirke i Malawi beder man for de ofre, uvejret har trukket i døden. (Foto: © ESA ALEXANDER, Ritzau Scanpix)
  4 / 13
 • På luftfotoet over Mulanje i Malawi kan man se, hvordan uvejret har skabt oversvømmelser. (Foto: © JACK MCBRAMS, Ritzau Scanpix)
  5 / 13
 • Her bærer et barn i det sydlige Malawi en ged over en flod, som er dybere, end den normalt er på grund af den tropiske storm. (Foto: © Thoko Chikondi, Associated Press)
  6 / 13
 • De lokale må passere gennem store vandmasser, hvis de vil bevæge sig rundt. Her er det i Phalombe i det sydlige Malawi. (Foto: © Thoko Chikondi, Associated Press)
  7 / 13
 • Dronebilledet viser, hvordan uvejret har skabt mudderskred. Mudderskreddene har kostet flere menneskeliv. (Foto: © ESA ALEXANDER, Ritzau Scanpix)
  8 / 13
 • Soldater og civile forsøger her at lede efter omkomne efter et af mudderskreddene. (Foto: © AMOS GUMULIRA, Ritzau Scanpix)
  9 / 13
 • Lige nu er det sæson for tropiske storme i det sydlige Afrika. Men Freddy har varet ved enormt længe. (Foto: © ESA ALEXANDER, Ritzau Scanpix)
  10 / 13
 • Mænd bærer en kiste med et offer for et mudderskred i Malawi. (Foto: © AMOS GUMULIRA, Ritzau Scanpix)
  11 / 13
 • I Malawi menes over 340.000 mennesker at være ramt af vandmasserne og følgerne af dem. På billedet ses politifolk og folk fra militæret lede efter omkomne efter et mudderskred. (Foto: © AMOS GUMULIRA, Ritzau Scanpix)
  12 / 13
 • Flere beboeres hjem er blevet skyllet væk af regnen. Nogle blev nødt til at klatre op i træer for at undgå at ryge med vandet, fortæller Al Jazeeras reporter på stedet. Her er nogle af dem, der har mistet deres hjem og midlertidigt bor i en skole. (Foto: © ESA ALEXANDER, Ritzau Scanpix)
  13 / 13