Kaos, dødsfald og savnede efter voldsomme oversvømmelser i Tyskland: Mindst 42 er døde, og 50 er meldt savnet

Uvejret har skabt store oversvømmelser i Nordrhein-Westfalen og Rheinland-Pfalz.

Flere tyske floder er gået over deres bredder. Her har floden Kyll oversvømmet en landsby i Rheinland-Pfalz. (Foto: HARALD TITTEL © Ritzau Scanpix)

Der hersker kaotiske tilstande i det vestlige Tyskland, som er ramt af voldsomme oversvømmelser efter kraftig regn.

Dødstallet fortsætter med at stige, og den seneste melding lyder på mindst 42 omkomne. Det oplyser det tyske nyhedsbureau DPA ifølge Ritzau.

Flere end 50 personer er meldt savnet.

Tyske meteorologer har navngivet uvejret Bernd, som har givet store lokale oversvømmelser, især i delstaten Nordrhein-Westfalen, der deler grænse med Belgien og Luxembourg, og i Rheinland-Pfalz.

Redningsarbejdet er i fuld gang, men de stærke strømme gør det meget besværligt at komme frem. Omkring 50 personer er strandet på deres tage, hvor de venter på hjælp, oplyser tysk politi ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Oversvømmelser har udover de mange omkomne og savnede forårsaget enorme skader på ejendomme, lukning af flere motorveje, samt masseevakueringer. Her er et overblik over de steder, hvor situationen lige nu er mest alvorlig.

Flere delstater hårdt ramt

Oversvømmelser har forvoldt store skader i kommunen Schuld. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)

Torsdag morgen var krisen umiddelbart størst i delstaten Rheinland-Pfalz, hvor distriktet Vulkaneifel blev tvunget til at erklære krisetilstand.

Krisetilstanden skal gøre det muligt for militæret at blive sat ind for at hjælpe med indsatsen.

I kommunen Schuld i samme område styrtede seks huse sammen i nat på grund af oversvømmelse. Her siger politiet ifølge tv-stationen SWR, at flere personer savnes. Andre huse i samme område er i fare for at kollapse.

Se en video af ødelæggelserne i Schuld:

En times kørsel mod syd var journalisten Jacob Gyldenløve Aaen indtil tidligt i morges på ferie i byen Cochem ved Mosel-floden. Han fortæller, at det har regnet uafbrudt i to dage, og at man kunne følge, hvordan vandstanden i floden bare steg og steg.

- Klokken 21 i aftes, der lød ud af det blå en luftalarm. Så kunne vi forstå på radioen, at der var udråbt katastrofe lokalt, siger Jacob Gyldenløve Aaen.

- Vi valgte at blive, men jeg var oppe ved to-tre tiden i nat, og der stod vandet helt op på græsplænerne. Så vi stod op klokken 6 i morges og kørte mod Berlin.

Brandfolk omkommet i Nordrhein-Westfalen

Brandmænd lægger sandsække i Düsseldorf for at bremse vand fra floden Düssel. (Foto: Sascha Steinbach © Ritzau Scanpix)

I Nordrhein-Westfalen er der rapporter om flere dødsfald.

To brandmænd er omkommet, mens de kæmpede mod vandmasserne, skriver tv-stationen ARD. Den ene faldt i vandet og druknede under en redningsaktion i Altena. Den anden kollapsede under en indsats ved kraftværket Elverlingsen uden for Werdohl.

To ældre borgere i Solingen og i Kamen er døde, efter de blev fanget i oversvømmede kældre.

I Leverkusen blev et hospital evakueret, da strømmen gik. Omkring 470 patienter måtte flyttes til andre sygehuse.

Byen Hagen er særlig hårdt ramt af vandmasserne. Her har myndighederne blandt andet været nødt til at evakuere et plejehjem.

Mere regn på vej

En ødelagt gade i Bad Münstereifel i Nordrhein-Westfalen. (Foto: Sascha Steinbach © Ritzau Scanpix)

Tysklands nationale vejrtjeneste (DWD) oplyser torsdag morgen, at flere kraftige regnskyl ventes at ramme det sydvestlige Tyskland i løbet af dagen, og at spredte regnbyger fortsætter indtil fredag aften.

De tyske delstaters fælles tjeneste Hochwasser-portal melder i øjeblikket om forhøjet vandstand enkelte steder i Bayern, Hessen, Thüringen og Sachsen-Anhalt.

Men vejrkortet efterlader ingen tvivl om, at katastrofen lige nu foregår i Rheinland-Pfalz og Nordrhein-Westfalen.

- Alle kræfter arbejder døgnet rundt og risikerer deres eget liv i processen. Jeg frygter for lokalbefolkningen, siger ministerpræsident i Rheinland-Pfalz, Malu Dreyer.

Se biler, der er blevet kastet rundt af vandmasserne i byen Bad Neuenahr i Rheinland-Pfalz:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk