Kaos før afstemning: Brasilianske parlamentarikere i håndgemæng

Der er opstået tumult i Brasiliens parlament, hvor de senere stemmer for eller imod en rigsretssag mod landets præsident, Dilma Rousseff.

I aften er det skæbnetime for Brasiliens præsident, Dilma Rousseff. Her afgøres det nemlig om præsidenten skal for en rigsretssag eller ej. (Foto: EVARISTO SA © Scanpix)

Håndgemæng og patriotiske sange.

Sådan er stemningen i det brasilianske parlament her timer før, at 513 folkevalgte medlemmer af det brasilianske underhus skal afgive deres stemmer for eller imod en rigsretssag mod den brasilianske præsident, Dilma Rousseff:

Parlamentarikere er ifølge nyhedsbureauet Reuters kommet i håndgemæng. Nogle synger patriotiske sange og slagord som "rigsret nu", og "der bliver ikke noget kup".

Partilederne er i gang med deres afsluttende bemærkninger, før afstemningen begynder.

Underhuset i den brasilianske kongres stemmer om, hvorvidt de mener, at Rousseff skal stilles for en rigsret for blandt andet at have manipuleret med regeringens budget i forbindelse med valgkampen i 2014.

Brasiliens første kvindelige præsident har på det seneste skabt voldsomt røre i det sydamerikanske land, hvor "jernladyen" ellers tidligere nød stor opbakning.

Men den seneste tid har et stort antal demonstranter krævet hendes afgang under en dyb politisk krise, som har lammet og splittet Sydamerikas største nation og største økonomi.

Det kræver 342 stemmer i underhuset at godkende rigsretssagen. Hvis to tredjedele af medlemmerne i underhuset stemmer for, vil spørgsmålet blive sendt videre til senatet.

Dilma Rousseff vil blive suspenderet fra præsidentposten, hvis et simpelt flertal i senatet stemmer for.

/ritzau/AFP

FacebookTwitter