Kaos i Minsk: Er der en aftale om Ukraine, eller er der ikke?

Ukraines præsident modsiger forlydender om, at en våbenhvile om Ukraine-konflikten er i hus. 'Ingen gode nyheder endnu', siger han til russisk medie.

Først var meldingen, at en aftale om fred i Ukraine var på plads, men så forlod de fire statsledere mødet i Minsk. Nu forlyder det, at en ny omgang forhandlinger er i gang. (Foto: © SERGEI GAPON, Scanpix)

Ukraines præsident Porosjenko skaber nu tvivl om, hvorvidt der overhovedet er lavet en aftale om fred i Ukraine-konflikten mellem Rusland og Ukraine.

- Der er ingen gode nyheder endnu, siger Ukraines præsident ifølge det russiske medie RIA.

https://twitter.com/maxseddon/status/565773166581415936

Tidligere på dagen lød meldingen ellers, at forhandlingerne i Minsk var gået så godt, at de fire statsledere fra Rusland, Ukraine, Tyskland og Frankrig var klar til at underskrive en våbenhvile, der skulle træde i kraft inden for 48 timer.

Det var en diplomatisk kilde, der efter mange timers forhandlinger kunne melde, at der lå en aftale klar til at blive underskrevet. En aftale, der forventes at bestå af 12-13 punkter til at løse konflikten, der siden april sidste år har kostet mindst 5.300 mennesker livet.

Men med de nye udmeldinger fra Ukraines præsident Porosjenko er der sået tvivl om, hvorvidt aftalen er på plads eller ej.

Ifølge BBC kalder Porosjenko russernes krav for 'uacceptable'. Men håbet lever, siger han.

https://twitter.com/BBCBreaking/status/565774905682427904

Forhandlinger fortsætter

De fire statsledere gik tidligere i dag hver til sit, og der var forlydender om, at en mulig delaftale måske måtte nøjes med at blive indgået på et lavere diplomatisk niveau i det såkaldte kontaktudvalg.

Men ifølge Reuters og AP er alle fire statsledere nu vendt tilbage til forhandlingsbordet i håb om at nå til en aftale alligevel.

Imens venter verdenspressen uden for dørene på, om der kommer en aftale i hus i dag eller ej.

https://twitter.com/pete_leonard/status/565773917823193088