(Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)

Kaos og voldsomme ødelæggelser: Redningsmandskab kæmper for at finde overlevende efter oversvømmelserne

Hollændere evakueres, mens mange tyskere fortsat er uden strøm.

Hundredtusinder af indbyggere i Tyskland, Belgien og Holland er påvirket af de katastrofale oversvømmelser, der har ramt store områder i Europa.

Det samlede officielle dødstal har passeret 120, og et ukendt antal mennesker er fortsat savnet.

Lørdag fortsætter eftersøgningen efter overlevende både i Tyskland og Belgien, men mange byer er svære at komme frem til på grund af de massive ødelæggelser også af infrastrukturen.

I byen Wassenberg i det vestlige Tyskland er omkring 700 beboere bragt i sikkerhed, efter at en dæmning nær byen er brudt sammen fredag aften.

Andre steder i Tyskland frygter myndighederne også, at dæmninger kan bryde sammen, så man har åbnet dem for at lette trykket på dæmningerne.

Der er også fortsat fare for, at huse styrter sammen rundt omkring i det vestlige Tyskland, ligesom borgere også evakueres i Holland.

Mange står også fortsat uden strøm og rent drikkevand. I Nordrhein-Westfalen og Rheinland-Pfalz står mindst 165.000 mennesker uden strøm.

Ifølge det tyske meteorologiske institut er der udsigt til opklaring og stabilt vejr i weekenden. Men trods det forventes vandstanden i Rhinen at stige 8,10 meter i i løbet af lørdag - hvilket er næsten fem meter over normalt niveau.

 • Drone-billeder af Blessem-området i Erftstadt syd for Köln i det vestlige Tyskland, som er et af de hårdest ramte områder. Mindst 106 mennesker er omkommet i Tyskland som følge af oversvømmelserne og jordskred. (Foto: Sebastien Bozon © Ritzau Scanpix)
  1 / 11
 • En campingvogn flyder ned af floden Maas i Holland. (Foto: EVA PLEVIER © Ritzau Scanpix)
  2 / 11
 • En lokal indbygger er gået i gang med oprydningarbejdet i den tyske by Bad Neuenahr-Ahrweiler. Det er flere dages kraftig regn, der har udløst mudderskred og fået floden Rhinen til at gå over sine bredder. (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)
  3 / 11
 • Floden Maas på grænsen mellem Holland og Belgien, er gået over sine bredder. Her er det en oversvømmet stue i byen Guelle i Holland. (Foto: EVA PLEVIER © Ritzau Scanpix)
  4 / 11
 • Redningsmandskab arbejder sig igennem vandmasserne i den belgiske by Pepinster. Her ses mandskab fra Østrig. Også Danmark har tilbudt at sende både mandskab og udstyr til de berørte områder. (Foto: Stephanie Lecocq © Ritzau Scanpix)
  5 / 11
 • Mange af de ramte områder er meget svært fremkommelige, hvorfor der er behov for alt tilgængeligt udstyr. Her bliver en redningsbåd transporteret igennem den tyske by Trier. (Foto: ERNST METTLACH © Ritzau Scanpix)
  6 / 11
 • Dæmningerne i Tyskland har mildest talt været på overarbejde de seneste dage og flere er blevet beskadiget eller ligefrem brudt sammen. Her ses Rur-dæmningen i Heimbach. (Foto: LEON KUEGELER © Ritzau Scanpix)
  7 / 11
 • En campingvogn flyder ned ad floden Maas, der fortsat stiger. I Holland er 10.000 indbyggere i byen Venlo blevet beordret til at forlade deres hjem. (Foto: EVA PLEVIER © Ritzau Scanpix)
  8 / 11
 • Flere end 100.000 indbyggere i det vestlige Tyskland er fortsat uden strøm. Her forsøger en mand at rydde træer og andre vragrester fra oversvømmelsen ud af et bageri i byen Schuld. (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)
  9 / 11
 • I Belgien er det netop området i provinsen Liège, der er hårdest ramt. Ifølge den lokale guvernør er 23 mennesker døde. Her et oversvømmet hus i Pepinster. (Foto: Stephanie Lecocq © Ritzau Scanpix)
  10 / 11
 • Belgiens kong Philippe og dronning Mathilde besøger ofrene i byen Pepinster. De belgiske myndigheder har erklæret national sørgedag tirsdag. (Foto: FRANCOIS WALSCHAERTS © Ritzau Scanpix)
  11 / 11
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk