Kaos under retssag mod sekt

Hundredvis af advokater og forældre var torsdag samlet i Texas. Her skal en domstol tage stilling til, om en sekt må praktisere flerkoneri med helt unge piger.

Sektens ranch i Texas kaldes "Længsel efter Zion".

Hundredvis af advokater og forældre var torsdag samlet i Texas, hvor en domstol nu skal tage stilling til, om ikke mindre end 416 børn mellem 6 måneder og 17 år fortsat skal være i myndighedernes varetægt.

Og der herskede kaotiske tilstande, da høringen begyndte.

Advokater for børnene og deres forældre var til stede, hvilket betød, at høringen flere gange blev afbrudt af protester fra en eller flere advokater.

Desuden krævede nogle af børnenes advokater at få lov til at krydsforhøre alle vidner. Og dommeren måtte udsætte høringen, for at de omkring 350 advokater kunne gennemgå bevismaterialet.

Myndigheder: 13-årige piger gift

De sociale myndigheder mener, at børnene forsat skal være i statens varetægt. De begrunder det med, at sekten, som kalder sig Den Fundamentalistiske Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, går ind for flerkoneri.

Myndighederne mener, at piger ned til 13 år er blevet gift med ældre mænd.

Sektens advokater argumenterer, at myndighederne krænker den frie ret til at praktisere sin religion. Og dommeren balancerede på et knivsæg i sine udtalelser.

- Denne ret vil ikke dømme om folks religiøse overbevisning, men vi vil tage stilling til, om der er nok information til fortsat at holde børnene i myndighedernes varetægt, lød det fra dommer Barbara Walthers.

Fjernet efter anmeldelse af vold

Børnene blev fjernet fra sektens ranch 3. april, efter at en 16-årig pige havde kontaktet myndighederne og fortalt, at hun fik tæv og blev voldtaget af sin 50-årige mand, som hun blevet gift med som 15-årig.

Det er dog endnu ikke lykkedes myndighederne at identificere pigen.

Facebook
Twitter