Kaosdøgn på Viking Sky er slut: Nødstedt krydstogtskib anløber havn i Molde

20 passagerer er bragt til hospitalet. Tre af dem med alvorlige skader.

Video: Joshua Hollingdale

- Vi klarede den, råbte passagerer ombord på Viking Sky, da det forulykkede krydstogtskib lagde til kaj i Molde Havn omkring 16.30 efter et dramatisk døgn. Det skriver NRK.

I havnen blev de knap 900 passagerer og medlemmer af mandskabet modtaget af jublende nordmænd samt beredskabspersonale og ambassadefolk fra de britiske og amerikanske ambassader i Norge.

Da skibet kom i vanskeligheder lørdag eftermiddag, var der 1373 personer ombord, og 479 blev evakueret med helikoter i løbet af natten og morgenen.

På hotel eller sygehus

Krydstogskibet udsendte nødsignal omkring klokken 14 lørdag, hvor det blev klart, at skibet, der ellers var på vej til Stavanger, havde fået motorproblemer midt i et voldsomt vejr.

På grund af vejret var det ikke muligt at evakuere passagerer og besætningsmedlemmer i redningsbåde. Helikopterredningen gik i gang lørdag eftermiddag, og tidligt søndag morgen oplyste beredskabet, at det ikke længere var nødvendigt at flyve passagerer til land.

Krydstogtsskibet kunne nu bugseres i land med hjælp fra slæbebåde, hvorfor redningen med helikopter blev indstillet.

De 479 passagerer, som er blevet evakueret i løbet af det seneste døgn, er blevet indlogeret på hoteller i Molde og de nærliggende byer. I alt er 25 personer behandlet på sygehuset i Molde og Kristiansund. Tre er alvorligt skadede, skriver NRK.

Her fik krydstogtskibet motorstop. Området er farligt på grund af kraftig strøm og skarpe klipper.

Butikker holder åbent

I Molde holder butikkerne ekstraordinært åbent for de evakuerede krydstogtspassagerer.

Firmaet bag krydstogterne, Viking Ocean Cruises, har givet hver af passagerne 2.500 norske kroner at købe ind for. De passagerer, som blev evakueret med helikoptere, har nemlig kun det på sig, de bar under evakueringen.

Der er også sørget for gratis kaffe og donuts i det lokale indkøbscenter, Moldetorget. Det sætter Bill og Susan Minter fra Georgia i USA stor pris på.

- Vi har haft nok at spise, vi har fået donuts og penge til at købe det, vi havde brug for som deodorant og en hårbørste, læbestift og sådan noget, siger Bill, der det seneste døgn har oplevet et krydstogt ud over det sædvanlige:

- Det her er vores 36. krydstogt, og vi har aldrig oplevet noget som det her. Alle har gjort et flot stykke arbejde, og de lokale har vært så gode til at tage sig af os.

Sådan så det ud på skibet, da det blev ramt af voldsomme bølger:

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter