Kaptajn sigtes for manddrab efter færgeforlis

Mindst 63 mennesker er omkommet under en græsk passagerfærges forlis ved øen Paros natten til onsdag. 20 passagerer savnes stadig. Kaptajnen og fem besætningsmedlemmer er blevet anholdt. Førstestyrmanden har påtaget sig ansvaret for ulykken. Den græske justitsminister siger, at de ansvarlige bliver tiltalt for manddrab.

Mindst 63 mennesker er omkommet under den græske passagerfærge"Express Saminas" forlis, natten til onsdag. Forliset skete ved øenParos i Ægæerhavet. Der savnes fortsat cirka 20 passagerer.

Eksperter arbejder nu med at finde årsagen til katastrofen, derer den værste maritime ulykke i Grækenland i 35 år.

- Denne ulykke er uforståelig og uforklarlig. Det er umuligtikke at blive oprevet over forliset, der har kostet så mange livetkun to-tre kilometer fra land og i et område, som enhver kaptajn,der sejler i Ægæerhavet, er bekendt med, siger den græskesøhandelsminister, Christos Papoutsis.

"Express Samina" havde flere end 500 passagerer om bord, da denforulykkede kun få minutters sejlads fra havn på øen Paros.Myndighederne på ferieøen har anholdt kaptajnen og firebesætningsmedlemmer. Førstestyrmanden har påtaget sig ansvaret forulykken.

Anholdelserne kom efter vidneudsagn om, at flerebesætningsmedlemmer på "Express Samina" ikke var på deres poster påforlistidspunktet, men i stedet sad og så en fodboldkamp på tv.Blandt de mange omkomne er en norsk kvinde. Ifølge det danskeudenrigsministerium var der ingen danskere om bord på den forlistefærge.

Færgen ejes af rederiet Minoan Flying Dolphins, som er etdatterselskab af Minoan Lines. Minoan Flying Dolphins sagde efterulykken, at færgens kaptajn gav ordre til at forlade skibet.Redningsbåde blev desuden sat i vandet, og redningsveste blevuddelt og kastet over bord til passagerer i havet, lødforklaringen.

Den græske justitsminister, Michalis Stathopoulos, har sat enefterforskning i gang efter at have talt med premierminister CostasSimitis. Premierminister Simitis understreger, at han vil sagsøgede ansvarlige for ulykken.

Facebook
Twitter