Kaptajnen fra Maersk Alabama fri

Den amerikanske kaptajn fra Maersk Alamaba er befriet. Han er uskadt. Tre pirater er blevet dræbt, mens en fjerde er taget til fange.

Kaptajn Richard Phillips sammen med kommandørkaptajn Frank Castellano, der er chef på USS Bainbridge, som stod for den heldige redningsaktion. (Foto: HO © Scanpix)

Den amerikanske kaptajn fra containerskibet Maersk Alabama, som var taget til fange af somaliske pirater, er fri.

Redningsaktionen foregik under megen dramatik. Ifølge tv-stationen CNN sprang kaptajnen i vandet fra den redningsbåd, hvor han blev holdt fanget. Straks efter skød enheder fra de berømte specialstyrker, Navy Seals, tre af piraterne.

Om bord på krigsskib

På samme tidspunkt kaptajnen blev hjulpet op af vandet efter at være sluppet fri, var en fjerde pirat i gang med at forhandle vilkårne for hans løsladelse. Piraten blev straks anholdt, oplyser kilder til CNN.

Amerikanske medier oplyser, at kaptajn Richard Phillips er uskadt. Han er bragt om bord på det amerikanske krigsskib USS Bainbridge, der var sendt til området for at jage piraterne.

Ifølge medierapporter fik kaptajs Phillips familie nyheden om hans løsladelse for flere timer siden.

CNN oplyser, at præsident Barack Obama havde givet grønt lys for aktionen. Obama har udtrykt glæde over befrielsen af Phillips og siger, at han er fast besluttet på at gribe effektivt ind over for sørøveriet i regionen.

Tak til flåde og FBI

I en erklæring fra Maersk Line hedder det, at rederiet blev informeret om løsladelsen klokken 18.19 dansk tid. Og at skibets besætning jublede, da den hørte nyheden.

Maersk Line udtrykker også dyb taknemmelighed til den amerikanske flåde og forbundspolitiet FBI.

Maersk Alamaba blev kapret i onsdag af somaliske pirater, men det lykkedes siden besætningen at genvinde kontrollen med fartøjet og slippe fri. Kaptajnen blev dog fortsat holdt som gidsel i et mindre redningsfartøj i Det Indiske Ocean ud for Somalias kyst med krav om en løsesum på over 11 millioner kroner.

Facebook
Twitter