Katolsk overhoved idømt seks måneders straf for at dække over seksuelt misbrug

Sagen er blevet kaldt den største pædofilisag inden for den katolske kirke i Frankrig.

Den franske Philippe Barbarin blev i dag kendt skyldig for at hemmeligholde oplysninger om seksuelt misbrug. (Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK © Scanpix)

Seks måneders betinget fængsel for at dække over seksuelt misbrug af mindreårige.

Sådan lyder strafudmålingen til Frankrigs mest højtstående romersk-katolske leder, kardinalen Philippe Barbarin, skriver BBC

Han er blevet kendt skyldig i ikke at anmelde beskyldninger om en af hans præster, der har forgrebet sig på mindreårige i 1980'erne og 1990'erne. Han var ikke selv tilstede under dagens domsafsigelse, men nægtede sig skyldig under retssagen.

- Jeg kan ikke se, hvad jeg er skyldig i. Jeg har aldrig forsøgt at gemme og slet ikke dække over de her forfærdelige gerninger, sagde Barbarin.

Hans advokat oplyser, at han vil anke dommen.

Første skridt i stor, fransk pædofilisag

Kort efter dagens dom fortalte Philippe Barbaring, at han indenfor de næste dage vil meddele Paven, at han fratræder, skriver The Guardian.

Dommen er en del af en sag, som det franske medie BFMTV har kaldt 'den største store retssag om pædofili indenfor den romerske-katolske kirke i Frankrig'.

Sagens omdrejningspunkt er den nu 73-årige præst Bernard Preynaten, som arbejdede under Barbarin - og som han altså nu er dømt for at dække over.

85 personer har stået frem og fortalt, at de er blevet misbrugt af Preynaten. Præsten har selv erkendt overgrebene.

Billede af kardinal Philippe Barbarin og Pave Francis taget i april, 2017. (Foto: vincenzo pinto © Scanpix)

Kardinalen fortalte, at han hørte rygter om misbruget i 2010, men først efter han i 2014 snakkede med en af ofrene, skred han til handling. Han informerede efter eget udsagn Vatikanet og fjernede Preynat fra sin stilling som præst året efter. Han kontaktede aldrig politiet.

Yderligere fem præster er tiltalt i sagen, som kommer oveni en række af afsløringer om årtiers seksuelt misbrug i den katolske kirke. Det kan du få et overblik over her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk