Kenyas præsident: Gidseldrama er slut

Kenyas præsident, Uhuru Kenyatta, bekræfter, at gidseldramaet i et indkøbscenter i hovedstaden Nairobi er slut. 61 gidsler og fem terrorister er blevet dræbt.

Kenyas præsident Uhuru Kenyatta ved et tidligere pressemøde angående terrorangrebet på Westgate shoppingcenter. (© Scanpix)

Et gidseldrama i den kenyanske hovedstad Nairobi er overstået, bekræfter Uhuru Kenyatta.

Kenyas præsident, Uhuru Kenyatta, bekræfter tirsdag aften på et pressemøde i hovedstaden Nairobi, at gidseldramaet i indkøbscentret Westgate er overstået.

61 gidsler, seks sikkerhedsstyrker og fem terrorister er blevet dræbt, siger præsidenten.

Terrorister modsiger myndigheder

Indenrigsministeriet i Kenya sagde allerede igår aftes, at gidseldramaet var slut - men den militante gruppe, som angreb et butikscenter i Nairobi, skrev efterfølgende på Twitter, at de fortsat tilbageholder gidsler, der er i live. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Dermed modsiger terroristerne Kenyas myndigheder, der flere gange har oplyst, at de havde styr på situationen.

Gidseldramaet startede i lørdags, da 10-15 terrorister fra den somaliske al-Qaeda-gren al-Shabaab åbnede ild i centret og tog et stort antal gidsler.

Al-Shabaab har påtaget sig skylden for angrebet. Den islamistiske gruppe har forklaret, at det er en gengældelse for, at Kenya har soldater med i en afrikansk styrke, som bekæmper al-Shabaab i Somalia.

/Ritzau/

Facebook
Twitter