Tema Krigen i Syrien

Kerry: Der sker krigsforbrydelser mod civile i Aleppo

Ifølge USA's udenrigsminister bliver sårede beskudt, mens andre bliver bortført.

Der er beretninger om en stor konvoj af sårede, som blev beskudt af regimets styrker eller dets allierede, fortæller John Kerry.

John Kerry udtrykker her til aften sin bekymring for de titusinder af syriske civile, som stadig befinder sig i Aleppo.

- Der er slet ingen begrundelse for den vilkårlige og voldsomme brutalitet mod civile, som regimet og dets russiske og iranske allierede har udvist i de seneste uger og de seneste fem år, påpeger den amerikanske udenrigsminister.

Han medbringer ingen nye forslag til løsninger, men fastholder, at de syriske regeringsstyrker og deres allierede skal indstille kampene.

Tusinder af Aleppos indbyggere bliver i disse dage fragtet ud af den krigshærgede by, men de amerikanske diplomater modtager bekymrende informationer.

- Der er beretninger om en stor konvoj af sårede, som blev beskudt af regimets styrker eller dets allierede. Syriske mænd mellem 18 og 40 er tilsyneladende blevet anholdt eller indkaldt til militærtjeneste, da de prøvede at komme igennem militære checkpoints.(...) Disse handlinger er tydeligvis foragtelige og overtrædelser af krigens love, mener John Kerry.

Selv om den syriske præsident, Bashar al-Assad, skulle lykkes med at få fuld kontrol over Aleppo, er krigen ikke slut, fastslår den amerikanske udenrigsminister.

Se uddrag af pressemødet i videoen øverst i artiklen.