Kerry roser Danmarks indsats i kampen mod IS

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) besøger i dag sin amerikanske kollega John Kerry i Washington.

USA er meget glade for det gode venskab med Danmark, lød det fra den amerikanske udenrigsminister John Kerry forud for mødet med udenrigsminister Kristian Jensen. (Foto: GARY CAMERON © Scanpix)

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) besøger her til eftermiddag dansk tid USA's udenrigsminister John Kerry i Washington.

Forud for de to kollegers møde lød der ros til Danmark fra John Kerry for regeringens melding om at sende F16-flyene i kamp endnu engang.

- Jeg vil gerne takke statsminister Rasmussen for hans og regeringens beslutning om at bidrage med yderligere støtte i kampen mod Daesh (Islamisk Stat, red.), forklarede Kerry.

- Her er et område, hvor Danmark virkelig gør en forskel.

Ros var der også til beslutningen om at sætte danske specialstyrker ind i indsatsen samt regeringens beslutning om at give 688 millioner kroner til de syriske ofre i 2016.

Dagsordenen på mødet mellem Kerry og Kristian Jensen er da også i særlig grad Syrien og det danske bidrag til kampen mod Islamisk Stat.

Men derudover ville de to ifølge Kerry også vende situationen omkring Storbritanniens rolle i EU, frihandelsaftalen mellem USA og EU samt situationen i Ukraine.

Inden de to politikere gik ind til mødet forklarede John Kerry desuden, at rosen ikke bare er tomme ord.

- Det er ikke bare ord, vi lukker ud – det er en oprigtig taknemmelighed.

- Det er ikke bare ord, vi lukker ud – det er en oprigtig taknemmelighed, siger John Kerry.

Opslået af DR Nyheder på 9. marts 2016