Khader: Fransktalende islamister er de mest brutale

Myndighederne har ladet stå til i Bruxelles, mener folketingsmedlem Naser Khader (K).

Naser Khader har tidligere været vært på DR-programmet 'Arabiske Stemmer'. Særligt de fransktalende islamister kendetegnes ved deres brutalitet, forklarer han. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Den danske folketingspolitiker og kender af islam Naser Khader (K) er ikke overrasket over terrorangrebene i Bruxelles tirsdag morgen.

- Det er en understregning af, at vi har en brutal indre fjende blandt os. De vil noget ondt, hvis de kan komme til det, siger Naser Khader.

De belgiske myndigheder ved endnu ikke, hvem der står bag angrebene i Belgiens hovedstad, men terroren er ikke fremmed i Bruxelles, hvis bydel Molenbeek kom på alles læber, da flere af terrorister fra terrorangrebet i november i Paris stammede derfra.

Naser Khader har til formiddag fulgt arabiske medier, som har talt med flere arabisktalende borgere i Bruxelles, som har fortalt om en manglende indsats i ghetto-området Molenbeek, hvor flere islamister er vokset op.

- Myndighederne har ladet stå til i Molenbeek og har dermed skabt et frirum, hvor ingen har stresset dem, og de har derfor kunnet gøre, hvad de vil, siger Naser Khader.

At Paris og Belgien er særligt udsatte skyldes ikke mindst, at fransktalende islamister vurderes til at være mere brutale og radikaliserede, siger Khader.

- Nogle af de værste, der findes, er de fransktalende. Det er der flere og flere, der peger på, også dem, der har været holdt som gidsler hos Islamisk Stat.

- De er enormt brutale og langt mere brutale end andre. Og de er mest optagede af fransktalende lande. Derfor er vi fredede, men man kan ikke udelukke, at vi også er et mål, siger han.