Khashoggis søn har forladt Saudi-Arabien

Udrejseforbud har hidtil forhindret dræbt journalists søn i at rejse.

Salah Khashoggi, søn af den dræbte Jamal Khashoggi, modtog forleden kronprins Mohammed bin Salmans kondolencer. Han har nu fået løftet sit udrejseforbud og er rejst til USA med sin familie. (Foto: handout © Scanpix)

Salah Khashoggi er ankommet til USA med sin familie.

Han er den ældste søn af den kritiske journalist Jamal Khashoggi, som den 2. oktober blev dræbt på det saudiarabiske konsulat i Istanbul.

På grund af faderens kritik af det saudiske styre, har Salah Khashoggi haft forbud mod at forlade Saudi-Arabien.

For to dage siden blev sønnen set trykke den saudiarabiske kronprins, Mohammed bin Salman, i hånden og modtage hans kondolencer.

Amerikanerne er tilfredse

Talsmanden for det amerikanske udenrigsministerium, Robert Palladino, byder i dag beslutningen om at lade Salah Khashoggi forlade Saudi-Arabien velkommen.

Det vides endnu ikke, hvor sønnen og hans familie er rejst til i USA. Hans far, Jamal Khashoggi, boede de sidste år af sit liv i Washington D.C.

Den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, skal under en rejse til Riyadh forleden have opfordret sauderne til at lade Salah Khashoggi rejse til USA.

Hvor er liget?

Efter længe at have nægtet at have haft noget med Jamal Khashoggis forsvinden at gøre, indrømmede Saudi-Arabien for en lille uge siden, at journalisten blev dræbt på konsulatet.

De har dog ikke kunne hjælpe de tyrkiske efterforskere med at finde frem til liget.

Den tyrkiske præsident Erdogan kræver i dag, at de saudiske embedsmænd, som var med til at udføre drabet, fortæller, hvor liget er placeret.

Han siger desuden, at den saudiarabiske chefanklager søndag ankommer til Tyrkiet for at hjælpe med efterforskningen.

Saudi-Arabien afviser, at drabet skal have været bestilt fra højeste sted, men chefanklageren udtalte i går, at mordet havde været 'nøje planlagt'.