Khashoggis sønner beder om faderens lig: Vi ønsker at begrave vores far

Sønnerne opfordrer myndighederne til at udlevere deres fars lig.

Jamal Khashoggis ældste søn, Salah, giver hånd til den saudiarabiske kronprins, Prince Mohammed bin Salman. (Foto: BANDAR ALGALOUD HANDOUT © Scanpix)

Sønnerne til den afdøde saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi appellerer nu til de tyrkiske og saudiske myndigheder i håb om at finde deres fars lig.

I et interview med CNN fortæller sønnerne, at de først kan sørge og komme videre, når de har givet faren en værdig begravelse.

- Alt, hvad vi ønsker lige nu, er at begrave ham i Medina sammen med resten af familien. Jeg har talt med myndighederne i Saudi-Arabien og håber bare, at det kan ske snart, siger sønnen Salah Khashoggi og tilføjer:

- Kongen har sagt, at alle de involverede vil blive stillet for en dommer, og det tror jeg på. Det vil ske.

Salah Khashoggi og hans bror Abdullah beskriver i interviewet deres far som både en generøs og meget modig mand.

Håber på en fredelig død

Samtidig fortæller de to sønner, at de endnu ikke ved, hvad der præcis er sket med faren.

- Jeg håber inderligt, at det, som skete, ikke var smertefuldt for ham, at det gik stærkt, og at han fik en fredelig død, siger Abdullah Khashoggi.

Sagen startede, da Jamal Khashoggi 2. oktober trådte ind på Saudi-Arabiens konsulat i den tyrkiske by Istanbul. Her skulle han hente nogle papirer, der skulle gøre det muligt for ham at gifte sig med sin tyrkiske kæreste.

Men ifølge den tyrkiske regering ventede en gruppe saudiske agenter på ham inde i konsulatet for at slå ham ihjel.

Jamal Khashoggi var i 2017 nødt til at flygte til USA fra Saudi-Arabien. Han skrev nemlig kritisk om undertrykkelse af demokrati i Saudi-Arabien og i andre lande i Mellemøsten.

Interviewet med CNN kommer blot to dage efter, at avisen The Washington Post publicerede et indlæg fra den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Her hævder præsidenten, at det var toppen af det saudiske styre, der gav ordren til at dræbe Jamal Khashoggi.