Tema Krigen i Syrien

Kilder: Raqqa er befriet for Islamisk Stat

Tabet af Raqqa er et stort tilbageslag for den militante gruppe Islamisk Stat, som indtog byen i 2014.

Soldat fra Syriens Demokratiske Styrker flager som tegn på, at Raqqa er befriet. (Foto: Bulent Kilic © Scanpix)

Byen Raqqa i Syrien er nu fuldstændigt renset for Islamisk Stat. Det oplyser overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Syriens Demokratiske Styrker, der udgøres af kurdiske og arabiske krigere og støttes af den amerikanskledede koalition mod Islamisk Stat, har ført an i nedkæmpelsen af IS i området.

En talsmand for militsen bekræfter oplysningerne fra Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Militsfolk fra Syriens Demokratiske Styrker fester i gaderne og råber slogans fra deres biler, siger øjenvidner. På Raqqas stadion har militsen hejst sit flag.

- Alting er slut i Raqqa. Vores styrker har vundet kontrol over byen, siger militsens talsmand Talal Sello til nyhedsbureauet AFP.

Et stadion og et hospital, som blev indtaget af kurdere og arabiske militsfolk tidligere tirsdag fra Islamisk Stat, var jihadisternes sidste base i byen.

Den amerikanske koalitions talsmand, Ryan Dillon, skriver på Twitter, at man på nuværende tidspunkt har 90 procent kontrol over Raqqa.

Tabet af Raqqa er et stort tilbageslag for den militante gruppe.

Islamisk Stat tog kontrollen over Raqqa i 2014.

Her dræbte gruppen blandt andre formodede tilhængere af det syriske regime. Også byens shiamoskéer og kristne kirker blev ødelagt.

Siden har det været et mål for oprørsgrupper og den internationale koalition at generobre storbyen. I juli begyndte Syriens Demokratiske Styrker at trænge ind i den gamle bydel.

/ritzau/Reuters