Kim Bildsøe: Boris Johnson slap ikke så godt fra joke om højlydt skænderi med kæresten

Politiet blev fredag tilkaldt til husspektakler hos Boris Johnson af naboer.

Boris Johnson deltog i går i et partimøde om ledervalget hos De Konservative i Birmingham. (Foto: Oli Scarff © Scanpix)

Valgkampen om at blive den næste premierminister i Storbritannien er knapt gået i gang, før storfavoritten skal håndtere den første møgsag.

Tidlig fredag blev politiet tilkaldt til tidligere udenrigsminister Boris Johnsons lejlighed af naboer, som var bekymrede for hans kæreste, efter de havde hørt et højlydt skænderi.

En nabo optog skænderiet og delte efterfølgende optagelsen med avisen The Guardian, som bragte historien fredag aften.

De tilkaldte politifolk fandt "ingen lovovertrædelser eller oplagte bekymringer" og forlod adressen igen, skriver avisen.

Men det har ikke forhindret sagen i at dominere forsiderne på de britiske aviser i løbet af weekenden.

Boris Johnson bor i øjeblikket i sin kærestes lejlighed i London. (Foto: Andy rain © Scanpix)

Undveg spørgsmål

Boris Johnson er under stigende pres for at skulle forklare, hvad der foregik i lejligheden. Også fra sine konservative partikollegaer, skriver BBC.

For eksempel siger minister for international handel, Liam Fox, at det er bedre at udtale sig end at tillade, at sagen bliver en "distraktion".

Boris Johnson blev i går spurgt direkte til husspektaklerne under et partimøde i Birmingham.

Han undveg spørgsmålet med nogle vittige bemærkninger om, at han ikke troede folk i salen ville høre 'om den slags', men at de var mere interesserede i hans politik.

Hør hele Boris Johnsons svar på spørgsmålet i videoen:

- Boris Johnson er rigtig god til med en sjov bemærkning og typisk britisk, underfundig humor at gøre lidt grin med det, der sker. Det forsøgte han også i Birmingham i går, men det lykkedes ikke helt så godt, siger DR Nyheders Storbritannien-korrespondent Kim Bildsøe Lassen.

Han peger på et andet eksempel, hvor Johnson med større elegance slap ud af besværligt spørgsmål om, hvorvidt han nogensinde havde taget kokain.

Gør og siger mærkelige ting

Den kulørte politiker, som mange briter simpelthen bare kalder "Boris", skal kvaje sig mere end almindeligt for ikke at slå udenrigsminister Jeremy Hunt i den afstemning blandt medlemmerne af De Konservative, som afgør, hvem der skal afløse Theresa May som premierminister.

Men man må ikke undervurdere netop det: Boris Johnson evne til at kvaje sig, siger Kim Bildsøe Lassen.

- Det er det, som har været Boris Johnsons udfordring. Han er på mange måder en elsket politiker, som er veltalende og god til at fange stemninger. Men han siger og gør nogle gange nogle mærkelige ting.

Korrespondenten påpeger dog, at Johnson på mange måder har samme evne til at slippe ud af problemer som USA's præsident Donald Trump - en politiker, han ofte bliver sammenlignet med, selvom de på andre områder er meget forskellige.

- Boris Johnson er god til at tale sig ud af de her sager – også de mere alvorlige. Det handler om hans evne til at fremstå som en almindelig mand, der har masser af fejl. Det virker som om, at mange briter er villige til at tilgive netop ham, simpelthen fordi han er Boris Johnson.

Boris Johnsons modkandidat, udenrigsminister Jeremy Hunt, har endnu ikke direkte kommenteret husspektaklerene. (Foto: Andy rain © Scanpix)

Brug for bulderbasse

Derudover har Boris Johnson den store fordel i kampen mod Jeremy Hunt, at det altdominerende emne i valgkampen om lederposten hos De Konservative er brexit.

Mange konservative frygter for partiets eksistens, hvis ikke det lykkes at levere brexit til vælgerne. Og her mener mange af de menige partimedlemmer, at Boris Johnson er det bedste bud.

- Med Theresa May har man haft en premierminister, som var fornuftig, midtsøgende og ikke en bulderbasse. Det vil sige lidt ligesom Jeremy Hunt, siger Kim Bildsøe Lassen

- Det, som mange briterne føler, at der er brug for, er en, der går ned og taler EU midt imod – i modsætning til Theresa May - altså en, som virkelig tror på projektet brexit. Det vil sige Boris Johnson.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter