Kim Bildsøe: London rykker sammen efter terrorangreb

London vil i dag forsøge at fungere så normalt som muligt, selvom der vil være forhøjet sikkerhed.

Der vil være mere politi på gaden i London i dag. (Foto: Andy rain © Scanpix)

Den britiske hovedstad, London, skal i dag forsøge at efterleve premierminister Theresa Mays løfte om, at storbyen vil vende tilbage til normalen efter terrorangrebet i går.

Fire mennesker døde, og 40 blev såret i angrebet uden for det britiske parlament i Westminster.

- Avisforsiderne siger det samme som Theresa May og Londons borgmester: Det her kommer ikke til at ramme Storbritannien, fortæller DR Nyheders Storbritannien-korrespondent, Kim Bildsøe Lassen:

- Arbejdet fortsætter, som det plejer. Det britiske parlament vil mødes, og man forsøger at få byen til at fungere så godt som muligt. Der vil være en masse ekstra politi, og transporten vil være en smule forstyrret.

Blod i ansigtet

Korrespondenten fortæller, at man allerede tydeligt fornemmer en trodsreaktion i London.

- Det, som alle taler om, og aviserne skriver om, er, hvordan byen meget hurtigt rykker sammen. Billederne af viceudenrigsminister Tobias Ellwood, som med blod i ansigtet gav førstehjælp til en betjent, og de mange frivillige, der stoppede og hjalp - det har gjort et stort indtryk, siger Kim Bildsøe Lassen:

- Mange siger: Det her er en påmindelse om, hvor stærk en by London er.

Debat om bevogtning

Angrebet har dog også allerede udløst en debat om sikkerheden ved parlamentsbygningen i Westminster.

- Der er især diskussion om, hvorfor betjenten, som blev dræbt, var ubevæbnet, fortæller Kim Bildsøe Lassen:

- Men man skal huske på, at det i forvejen er et område, hvor der er meget klar bevogtning. Og parlamentsmedlemmer, som var spærret inde i går, kom bagefter ud og sagde, at de ikke ville bo i et fort. Storbritannien holder af at være et åbent demokrati, og man kan ikke beskytte Westminster meget mere, uden at det bliver et fort.