Tema Nordkoreas missiltrussel

Kim Jong-un: Vi skal kunne atomangribe fjender

Nordkorea skal forberede sig på at kunne udføre atomangreb til lands, til vands og i luften, siger den nordkoreanske leder.

Det nyeste billede af Kim Jong-un fra 4. marts, hvor han er på besøg på et affyringscenter, hvorfra landet kan sende deres langdistanceraketter af sted. (Foto: KCNA © Scanpix)

Fjender af Nordkorea skal kunne frygte et atomangreb, lyder det fra den nordkoreanske leder, Kim Jong-un.

Han har overværet en militærøvelse med affyringen af et ballistisk missil, og i kølvandet på øvelsen siger han ifølge statsmediet KCNA, at udviklingen af atomvåben i landet skal fortsætte.

- Nordkorea skal arbejde på at blive i stand til at udføre atomangreb mod fjender både til lands, til vands og i luften ved hjælp af forskelligartede fremføringssystemer af nukleare sprænghoveder, siger Kim Jong-un til KCNA ifølge Yonhap, Sydkoreas største nyhedsbureau.

Det fremgår ikke, hvornår den nordkoreanske leder overværede affyringen, men den seneste tid har der været en række militærøvelser i landet. Så sent som torsdag skød Nordkorea to kortrækkende missiler ud over havet.

Kim Jong-un har yderligere beordret flere atomprøvesprængninger med miniature-udgaver af sprænghoveder til ballistiske missiler. Nordkorea har tidligere meddelt, at militæret råder over netop disse sprænghoveder til at fremføre atombomber.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har Jong-un understreget vigtigheden af at udføre "flere atomsprængninger for at afprøve de nyudviklede sprænghoveders ødelæggende kraft".

FN udvidede tidligere på måneden sine sanktioner mod styret i Nordkorea, efter at landet 6. januar gennemførte en atomprøvesprængning. Den fjerde siden 2006.

Nordkorea har efterfølgende kaldt sanktionerne for "uretfærdige og ulovlige".

/ritzau/