Kina bekræfter besøg af Kim Jong-Un

Kina har nu officielt bekræftet, at Nordkoreas leder Kim Jong-Un har besøgt Beijing.

Kim Jong-Un har været på besøg i Beijing. Video: Stig Haaning Thøgersen

Kina har nu bekræftet, at Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har været på et uofficielt besøg i landet fra søndag til onsdag lokal tid. Det rapporterer Kinas statslige nyhedsbureau, Xinhua, onsdag ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Det er Kim Jong-uns første udlandsrejse, siden han blev leder af det lukkede land i 2011.

Kim Jong-Un: Vi talte om fred

Det var Kinas præsident, Xi Jinping, der havde inviteret Kim Jong-un og hans hustru, Ri Sol-ju, på besøg i landet, oplyser Xinhua ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg har haft succesfulde samtaler med præsident Xi Jinping, om hvordan vi kan udvikle forholdet mellem de to partier og de to lande, vores respektive hjemlige situation, opretholde fred og stabilitet på den koreanske halvø samt andre spørgsmål, siger Kim Jong-un til det kinesiske nyhedsbureau.

Forberedelse til vigtige møder

Den nordkoreanske visit skal ifølge analytikere formentlig ses i lyset af, at der venter en række vigtige møder de kommende måneder, skriver nyhedsbureauet Reuters. I april skal Kim Jong-un mødes med den sydkoreanske præsident, Moon Jae-In, og samtidig har USA's præsident, Donald Trump, lagt op til et topmøde med Kim i maj.

Her kan Nordkoreas atomprogram komme på dagsordenen.

Kim Jong-uns besøg kommer samtidig på et tidspunkt, hvor Nordkoreas udenrigshandel lider voldsomt under skærpede sanktioner, som blev støttet af Kina i FN's Sikkerhedsråd. Omkring 90 procent af Nordkoreas udenrigshandel går gennem Kina.

ritzau/AP