Kina enig med USA: Sanktioner mod Nordkorea skal fastholdes

Kinas leder, Xi Jinping, og USA's præsident, Donald Trump, har talt i telefon om Nordkorea.

KInas præsident, Xi Jinping, ønsker, at presset på Nordkorea skal bevares trods diplomatisk åbning, lyder det fra Det Hvide Hus. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © Fred DUFOUR)

Kinas præsident, Xi Jinping, er enig i, at sanktionerne over for Nordkorea skal fastholdes, så længe et diplomatisk initiativ stadig kan slå fejl.

Det konstaterer Det Hvide Hus efter en telefonsamtale mellem Xi og præsident Donald Trump.

- De to ledere hilste udsigten til dialog mellem USA og Nordkorea velkommen, lyder det.

Xi og Trump er også "besluttet på at opretholde presset og sanktioner, indtil Nordkorea tager håndgribelige skridt mod en fuldstændig, verificerbar og uomstødelig atomafvikling", lyder erklæringen.

Møde mellem Trump og Kim Jung-un

Torsdag oplyste Sydkoreas regering, at Nordkoreas præsident, Kim Jong-un, har inviteret Trump til et møde senest i maj for at drøfte atomafvikling på den koreanske halvø.

Trump reagerede straks ved at sige ja til invitationen.

Det er endnu ikke bestemt, hvor de to skal mødes.

Kina er traditionelt Nordkoreas nærmeste allierede.

Tidligere fredag sagde den kinesiske regering, at Xi påskønner Trumps ønske om en politisk løsning på konflikten med Nordkorea. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Xi udtrykte følge Beijing håb om, at alle parter vil vise god villje og undgå at foretage sig noget, som bryder det forbedrede klima på den koreanske halvø.

/ritzau/AFP