Det endte i noget, der lignede verbale afklapsninger i Anchorage i Alaska i nat dansk tid, da USA's nye udenrigsminister, Antony Blinken, mødtes med Kinas udenrigsminister, Wang Yi.
Efter fire anspændte år med handelskrig og hårde ord, mens Donald Trump var ved magten i USA, blev dette det første møde mellem de to landes udenrigsministre, efter Joe Biden er tiltrådt som præsident.
- Beboeren i Det Hvide Hus er nok skiftet ud, men forholdet til Kina er næsten det samme, sagde DR's USA-korrespondent, Steffen Kretz, da mødet gik i gang.
For godt nok er Joe Biden og Donald Trump hinandens modsætninger på de fleste punkter, men når det gælder forholdet til Kina, er de republikanske og demokratiske politikere næsten enige.
Og der blev heller ikke lagt fingre imellem, da mødet gik i gang.
- Mødet i Alaska startede katastrofalt med det tætteste man kommer på et diplomatisk skænderi for rullende kameraer, siger DR's Asien-korrespondent, Philip Khokhar.
Kina: USA 'slagter' sorte amerikanere
USA's udenrigsminister åbnede mødet med en bramfri erklæring om, at USA ville diskutere sin "dybe bekymring over Kinas handlinger" i forhold til behandlingen af det muslimske mindretal uighurerne, Hongkong og Taiwan og cyberangreb mod USA.
- Hver eneste af disse handlinger truer den regelbaserede globale verdensorden, som er med til at bevare global stabilitet, sagde Antony Blinken.
Den højtstående kinesiske embedsmand Yang Jiechi svarede igen ved at sige, at USA misbruger sine "forestillinger om såkaldt national sikkerhed" til at forhindre handelsudvekslinger og " tilskynde nogle lande til at angribe Kina".
Han tilføjede, at menneskerettighederne i USA var på et lavtpunkt, hvor sorte amerikanere blev "slagtet".
Handel og menneskerettigheder
- Konfrontationen var på mange måder forventet, forudsigelig. Om tonen så var mere diplomatisk i deres lukkede møder, må tiden vise, siger Philip Khokhar.
Derfor er det også for tidligt at sige, om den katastrofale begyndelse på forholdet mellem USA's nye regering og Kina har nogen konsekvens for, om der kan komme en optøning mellem landene på sigt.
- Der er mange ting, der skiller de to lande ad, og nok flere ting, end der har været i årtier. Men de kan måske blive enige på områder som klima, Iran og endda Nordkorea på længere sigt, siger korrespondenten fra Kina.
Det, der adskiller parterne mest, er international handel og menneskerettigheder.
Biden håber på alliance med Europa
Når mødet foregik på amerikansk jord, er det, fordi det var USA's ønske også at sende et signal til sine allierede rundt om i verden.
- USA ser Kina som den absolut største trussel på stort set alle områder og vil gerne have Europa, Australien, Japan og andre demokratier med til at stå op mod Kina i en bred, samlet front, siger USA-korrespondent Steffen Kretz.
Dette er faktisk den største ændring fra USA's side i forhold til Kina, siden Joe Biden kom til magten.
- Kina forsøger på alle mulige måder at stikke en kæp i hjulet på den alliance af vestlige lande, som Biden forsøger at skabe, siger Philip Khokhar fra Kina.
Lige efter Joe Biden vandt præsidentvalget i november, tilbød Kina en investeringsaftale med EU, som EU takkede ja til.
- Det er et klart kinesisk forsøg på splitte demokratiske Europa og USA ad, siger han.
En talsperson fra Kinas udenrigsministerium siger i dag, at mødet med USA ikke var, hvad landet havde håbet på.
- Kina vil gerne have et forhold, hvor amerikanerne respekterer Kina mere, end de gør i dag. De gør sig ikke illusioner om, at det bliver nemt de kommende fire år. Men de vil forsøge at dæmpe temperaturen efter nogle meget vanskelige år med Trump, lyder analysen.