Tema Nordkoreas missiltrussel

Kina opfordrer FN til at straffe Nordkorea

Udmelding fra Kina kan betyde, at Washington og Beijing nærmer sig fælles kurs over for Nordkorea efter raketaffyringer.

USA og Kinas udenrigsministre giver hånd efter dagens møde i München. (Foto: MICHAEL DALDER © Scanpix)

Kina vil støtte en resolution fra FN's Sikkerhedsråd for at få Nordkorea til at betale "den nødvendige pris" for de nylige raketaffyringer, siger den kinesiske udenrigsminister, Wang Yi, til Reuters.

- Vi støtter Sikkerhedsrådet i en linje, hvor der tages yderligere skridt frem mod en ny resolution, så Nordkorea kommer til at betale den nødvendige pris, og det bliver klart, at dets handlinger får følger, siger den kinesiske udenrigsminister.

Udmeldingen kommer, selv om Washington og Beijing som regel er dybt uenige om, hvordan det internationale samfund skal reagere på Nordkoreas linje. Men Wangs udtalelser i München viser, at Kina nu finder, at tiden er inde til en "stærk" resolution.

Han siger, at det er målet at få Pyongyang tilbage til forhandlingsbordet.

USA er enig med allierede om nødvendigheden af et "effektivt svar" på affyringen af det ballistiske missil. Den amerikanske regering siger, at både "økonomiske sanktioner" og "yderligere isolering" af Nordkorea er i spil.

Det kommunistiske styre i Nordkorea kan have sendt en satellit i kredsløb om Jorden i forbindelse med opsendelsen 7. februar, lyder det fra USA. Nordkorea har mødt fordømmelse fra hele verden efter affyringen.

Nordkorea har været underlagt sanktioner fra FN siden dets første atomprøvesprængning i 2006.

/ritzau/Reuters