Kina: Redningsfolk forsøger at komme ind i kæntret turbåd

Kinesiske redningsfolk har kontakt til fem overlevende fra skibsforliset på Yangtze-floden, men flere end 400 savnes fortsat.

Dykkere og redningsfolk kæmper for at komme ind i det forliste skibs skrog og redde overlevende ud. (Foto: Xinhua © Scanpix)

Kinesiske redningsfolk arbejder på højtryk for at komme ind til overlevende i en turbåd, der er sunket med 458  mennesker ombord.Båden sank i en storm på Yangtze-floden, og vind og regn gør stadig redningsarbejdet vanskeligt. Turbåden ligger med bunden i vejret ved flodbredden, og dykkere og redningsfolk forsøger at skære sig ind i skroget.

Flere end 400 mennesker savnes fortsat, fortrinsvis ældre kinesiske turister.Kan høre råb om hjælpRedningsfolk har fået kontakt med fem passagerer inde i skibsskroget, og ifølge det officielle kinesiske nyhedsbureau kan redningsfolk høre, at der bliver råbt om hjælp inde fra det forliste skib.Kun 12 er reddet i live, blandt dem en 65-årig kvinde, som dykkere fik ud af skroget, samt skibets kaptajn og maskinmester. De bliver nu afhørt af myndighederne.

De har fortalt, at skibet sejlede ind i en orkan med ekstremt dårligt vejr, og at de sank efter kort tid.   Pårørende kræver svarKrydstogtskibet var på vej fra byen Nanjing til Chongqing i det østlige Kina - en tur på omkring 1.500 kilometer.Pårørende har samlet sig ved det rejsebureau i Shanghai, der har solgt turen, og de kræver svar på, hvad der er sket med deres kære./DR Nyheder/

Facebook
Twitter