Kina skærer massivt i støtten til grøn energi

Faldende priser på grønne energiprojekter får den kinesiske stat til at skære i tilskuddene - men der opfordres stadig til grønne investeringer.

En arbejder inspicerer solpanelerne i Dunhuang, Kina. (Foto: © Carlos Barria, Scanpix)

Der vil komme færre statslige støttepenge i kasserne bag nye og kommende byggeprojekter indenfor sol- og vindenergi i Kina.

Landet har nemlig besluttet sig for at skære op 19 procent af den økonomiske støtte til vindenergiprojekter i 2017 og op til 15 procent af støtten til vindenergiprojekter i 2018.

Det oplyser Kinas økonomiske planlægger ifølge Bloomberg.

Mere konkurrencedygtig

Nedsætningen af støtten sker blandt andet efter, priserne på solpaneler ifølge Bloombergs beregninger er faldet med intet mindre end 30 procent alene i år.

Sol- og vindenergi er dermed samme pris - eller billigere - end fossile brændstoffer i mere end 30 lande. Det konkluderer en rapport fra World Economic Forum.

Den kinesiske stat opfordrer da også fortsat til, at man foretager investeringer indenfor grøn energi - trods den faldende støtte, skriver Bloomberg.

Den faldende støtte vil kun i mindre grad gøre sig gældende i de regioner i Kina, hvor der ikke er megen vind eller sol.