Tema Nordkoreas missiltrussel

Kina: Vigtigst med fredelig løsning om Nordkorea

Diplomati skal løse konflikten mellem Nordkorea og Sydkorea, siger Kinas udenrigsminister,Wang Yi.

Kinas udenrigsminister Wang Yi opfordrer til at finde en diplomatisk løsning på konflikten mellem Nord- og Sydkorea. (Foto: GREG BAKER © Scanpix)

Den kinesiske udenrigsminister, Wang Yi, siger, at diplomati skal løse spændingerne på den koreanske halvø, skriver Reuters.

Udtalelsen kommer, efter at Nordkorea har svoret at fortsætte med sit atom- og missilprogram, selv om FN har indført en række sanktioner mod landet og særligt USA har været konfronterende over for Kim Jong-uns styre.

Wang opfordrer alle sider i konflikten til at finde en fredelig løsning på spændingerne.

- Jeg har set, at USA har gentaget, at det er villig til at bruge politiske og diplomatiske midler til at løse situationen. Og at det er deres førsteprioritet, siger Wang Yi ifølge Reuters.

Mandag sagde den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, under et besøg i grænseområdet mellem Sydkorea og Nordkorea, at "alle muligheder er på bordet", når det kommer til at stoppe Nordkoreas aggressioner.

Pence sagde dog også, at en fredelig løsning klart er at foretrække.

Nordkorea forsøgte søndag at affyre endnu et missil fra landets østkyst nær havnebyen byen Sinpo. Affyringen menes at være gået galt.

Nordkoreas forrige missilaffyring fandt sted 5. april. Det skete, umiddelbart efter at Donald Trump i et interview med Financial Times havde forlangt, at Kina tager ansvar i forhold til Nordkorea.

/ritzau/