Kinas hær forbyder soldater at gå med smartwatch

Kinas hær frygter overvågning, og derfor er teknologi, du kan bære på kroppen, nu forbudt.

Flere kinesere har fået penge nok mellem hænderne til at kunne købe for eksempel et smartwatch. Men hvis man er medlem af den kinesiske hær, så må man ikke længere bære det. (Foto: REUTERS/Robert Galbraith © Scanpix)

Hvis man er medlem af den kinesiske hær og samtidig ejer et smartwatch - eller en anden form for teknologi, du kan bære på kroppen - så kan man godt lade det blive derhjemme.

Den kinesiske hær, der er verdens største, med over to millioner medlemmer har nemlig i deres officielle avis givet besked om, at smartwatches og lignende teknologi nu er forbudt, skriver BBC.

Begyndte med fødselsdagsgave

Det hele begyndte, da en ung værnepligtig soldat fik et smartwatch i fødselsdagsgave, altså et ur der kan gå på internettet, optage lyd og modtage opkald. Soldaten ville tage et billede af sine kammerater med uret, men det fik han ikke lov til.

I stedet satte fødselsdagsgaven gang i de øverste ledere af Kinas hær. De frygter nemlig, at magter udefra vil misbruge den avancerede, bærbare teknologi til at overvåge hærens aktiviteter.

Ifølge Kinas hær er der tale om teknologi, som kan bæres på kroppen, og som kan optage lyd og video samt vise ejerens præcise placering. Der meldes dog ikke om, at mobiltelefoner hører under forbuddet.

De smarte ure splitter kineserne

Smartwatches er noget, man taler om i Kina. I sidste uge skabte det stor debat på internettet, da en vært fra kinesisk stats-tv blev set på skærmen med et smartwatch fra amerikanske Apple.

Folk skrev blandt andet, at hun udelukkende bar uret for at vise omverden, hvor velstillet hun er.

Uanset om teknologien er på tv-skærmen eller i hæren, så mener eksperter, at det er et tegn på de nye tider i Kina. Dele af befolkningen har fået råd til dyr teknologi og en højere levestandard.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter