Kinesere slår rekord: Åbner verdens største bygning

Den 100 meter høje bygning huser både strand, promenade og en kunstig sol og siges at kunne rumme Operaen i Sydney hele 20 gange.

Hele centret har et marine-tema, der ud over den kunstige strand også tæller adskillige indendørs springvand, store vandparker, hvor man kan tage kurser i rafting - og en strandpromenade komplet med parasoller og fiskebutikker. (© Scanpix)

0,2 millioner kvadratmeter. Så meget gulvplads er der i verdens største bygning, som netop er blevet indviet i den kinesiske by Chengdu.

Den 100 meter høje bygning skulle kunne huse Operaen i Sydney hele 20 gange.

Komplekset, der er 500 meter langt og 400 meter bredt, tilbyder blandt andet besøgende at slappe af på en 5000 kvadratmeter stor kunstig strand og tage en svømmetur i bølgen blå - selvom Chengdu ligger i de centrale Kina, adskillige hundrede kilometer væk fra havet.

New Century Global Centre i den kinesiske by Chengdu er nu verdens største bygning. (Foto: Wang Xiaobo © Scanpix)

Rummer alt fra universitet til biograf

Hele centret har et marine-tema, der ud over den kunstige strand også tæller adskillige indendørs springvand, store vandparker, hvor man kan tage kurser i rafting - og en strandpromenade komplet med parasoller og fiskebutikker.

Bygningen, der går under navnet New Century Global Centre, lægger desuden både kvadratmeter til butikker, kontorer, konferencerum, et universitet, to femstjernede hoteller og en biograf.

Men det er ikke alle kinesere, der er lige imponerede.

- Hvorfor skal alt i Chengdu hedde noget med global?, spørger en skeptisk besøgende efter åbningen af centret, som myndighederne kalder for byens nye vartegn.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk