Kinesisk mand død af fugleinfluenza

Det første tilfælde af fugleinfluenza i Kina i 18 måneder skaber dyb bekymring.

Det første tilfælde af fugleinfluenza i Kina i 18 måneder skaber dyb bekymring. (© Stock exchange)

En buschauffør i det sydlige Kina er død af fugleinfluenza. Det oplyser sundhedsmyndighederne i Beijing.

Tilfældet er det første af den dødelige sygdom i 18 måneder i Kina, hvor der er frygt for udbredt smitte.

Død på ti dage

Den 39-årige buschauffør i byen nær Hongkong fik symptomer på sygdommen den 21. december og blev indlagt med alvorlig lungebetændelse den 25. december, skriver det officielle nyhedsbureau Xinhua. Han døde tidligt lørdag, efter at han var blevet testet positiv for virusset H5N1 også kendt som fugleinfluenza.

Han havde ikke haft kontakt til fjerkræ i en måned forud for sygdomsudbruddet. Kinesiske medier skriver, at 120 personer, som den afdøde havde været i kontakt med, er symptomfrie.

Forskere frygter spredning

For 10 dage siden blev 17.000 kyllinger tilintetgjort i Hongkong og al import af levende fjerkræ fra selve Kina blev indstillet, fordi der var blevet fundet H5N1 virus i en død kylling.

Virusset findes normalt i fugle, men kan sprede sig til mennesker. Forsker frygter, at det kan mutere og spredes over hele verden, hvor det potentielt kan dræbe millioner.

De kinesiske myndigheder frygter, at nytåret øger faren for udbredelse af den smittefarlige sygdom, da tog og busser fyldes ekstra op landet over.

Ny variant ekstra farlig

Den fundne variant af H5N1 er meget patogenisk og vil kunne dræbe de fleste fuglearter og op mod 60 procent af de mennesker, der bliver smittet.

Siden 2003 er 573 mennesker blevet smittet med H5N1. 336 er døde af sygdommen.

/ritzau/

FacebookTwitter