(Foto: TOLGA AKMEN © Scanpix)

Klima-aktivister blokerer det centrale London

Demonstranter i London protesterer mod sløv reaktion på klimatrussel. 32 lande vil slutte sig til protesterne.

Tusinder af miljøaktivister blokerer dele af det centrale London i et forsøg på at tvinge den britiske regering til at gøre mere for at bekæmpe den globale opvarmning.

Demonstrationen i London, der kan vare en uge eller mere, følges op senere på ugen af demonstrationer i 32 andre lande, siger arrangørerne.

Bag demonstrationen står den britiske klimagruppe Extinction Rebellion (oprør mod udryddelse), der vokser hastigt og har tag i mange unge.

Demonstranterne vil være på gaden både dag og nat i mindst en uge, siger arrangørerne.

/ritzau/Reuters

 • Demonstrationerne vil strække sig over en uge. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)
  1 / 7
 • Demonstranterne har indtaget flere af de større gader i det centrale London. Her er det Oxford Street og Regent Street, der er fyldt med aktivister. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)
  2 / 7
 • Demonstrationerne har udløst en del trafikale problemer i det centrale London. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)
  3 / 7
 • Der er blevet foretaget enkelte anholdelser i forbindelse med mandagens demonstrationer. Blandt andet for hærværk. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)
  4 / 7
 • Udover opfindsom udklædning har der også været musikalsk underholdning. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)
  5 / 7
 • Initiativtagerne til demonstrationerne, gruppen Extinction Rebellion, har opfordret deltagerne til at holde sig fra alkohol og stoffer under demonstrationen. (Foto: TOLGA AKMEN © Scanpix)
  6 / 7
 • Festligt ser det ud og foreløbigt er demonstrationen da også forløbet ganske udramatisk. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)
  7 / 7
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk