Klimademonstration i London: Aktivister limer sig fast til tog

Protesterne er i gang for tredje dag i træk.

Klimademonstranter forstyrrer trafikken og offentlig transport i London.

Aktivister gav problemer for togdriften ved Canary Wharf station i London i dag.

To personer kravlede op på en af togvognene med et banner og limede sig selv fast. De to blev senere båret væk fra stationen af betjente.

En tredje aktivist limede sig selv fast på ydersiden af togvinduet.

Aktivister har demonstreret for klimaet siden mandag. De protesterer for at råbe regeringen op, så den gør mere for at bekæmpe klimaforandringerne.

Over 300 er blevet anholdt i forbindelse med protesterne.

Vil forstyrre offentlig transport

Matt Allingham, der er opsynshavende for det britiske transportpoliti, har meddelt, at flere betjente end normalt i dag vil være på arbejde.

- Vi tolererer ikke nogen aktivitet, der forstyrrer de millioner af passagerer, som har brug for tognetværket i London, siger han ifølge BBC.

Det britiske transportpoliti har desuden tidligere beordret transportmyndighederne i London at slukke for wi-fi-forbindelsen i metroerne for at afskrække demonstranterne derfra.

  • Politiet bærer en aktivist væk, der blokerede Oxford Circus. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)
  • Klimademonstration blokerer Oxford Circus. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)
  • To demonstranter har limet sig fast til en togvogn og står med et banner, hvor der står "Klima-nødsituation" (Foto: HENRY NICHOLLS © Scanpix)
  • Klimademonstranter dyrker yoga på Waterloo Bridge. (Foto: TOLGA AKMEN © Scanpix)
1 / 4

En gruppe af aktivisterne havde planlagt at protestere i metroen for at sætte fokus på "nødsituationen" for klimaet og overtale ministre til at mødes med gruppens medlemmer.

Borgmesteren i London Sadiq Khan opfordrer ifølge BBC demonstranterne til at genoverveje den plan. Han tilføjer, at offentlig transport netop hjælper med at tackle klimaforandringerne.

Demonstrant og klimaadvokat Farhana Yamin, der blev arresteret tidligere på ugen, har til BBC sagt, at hun undskylder til dem, der benytter offentlig transport.

- Men vi er nødt til at lave forstyrrende aktioner, så alle forstår den fare, vi står overfor. Folk skal forstå, at vi er i et kritisk tidspunkt i menneskehedens historie.

Udover trafikken flere steder i London og den offentlige transport, rammes forretningslivet også af protesterne.

En beregning viser ifølge Reuters, at klimaprotesterne har kostet forretninger i West End i London over 12 millioner pund.

Nogle har set deres omsætning falde med 25 procent.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter