Klimaforskere tager sig til hovedet over Trump

Trump gør grin med global opvarmning. Forskere græmmes og hans vælgere griner.

De færreste af Trumps kernevælgere går op i klimaforandringerne. (Foto: Nicholas KAMM © Scanpix)

Det er langt fra første gang, at den amerikanske præsident, Donald Trump, sår tvivl om den globale opvarmning.

- I starten af præsidentvalgkampen mente han, at klimaforandringerne var ét stort fupnummer, som kineserne havde opfundet, fortæller redaktør på Kongressen.com Anders Agner.

- Alverdens klimaforskere har taget sig til hovedet over det tweet.

https://twitter.com/GlobalEcoGuy/status/946534479857729536?ref_src=twsrc%5Etfw

I tweetet, som har sat sindene i kog, spøger præsident Trump med den globale opvarmning.

- Mod øst kan det gå hen at blive den KOLDESTE nytårsaften nogensinde.

- Måske kunne vi godt bruge lidt god, gammeldags global opvarmning, som vores land - og ingen andre lande - var på vej til at betale BILLIONER for at beskytte os imod. Tag godt med tøj på!, skrev præsidenten.

Kuk i fakta

Godt nok står dele af det østlige USA foran en rekordkold nytårsaften. Og i New York varsler myndighederne de laveste nytårstemperaturer siden 1960’erne.

Men Trump var alligevel galt afmarcheret i sine konklusioner, mener Anders Agner.

- Det bliver næsten ufrivilligt morsomt, for han laver faktisk et argument for, hvorfor klimaforandringerne er så alvorlige, som de er.

- Det er jo ikke kun øgede varmetemperaturer, men også ekstrem kulde, som hænger sammen med klimaforandringerne. Så han laver næsten argumentet for det modsatte.

Klimaskeptisk bagland

Selvom præsidentens påstande vækker hovedrysten verden over, så vil det ikke få hans vælgere til at vende ham ryggen, mener Anders Agner.

- De synes langt hen ad vejen, at han har ret. Der er ikke nogen af de vælgere, som stemte på ham, som går særlig meget – hvis overhovedet - op i denne her dagsorden.

- Det her med at give klimaforandringerne nogle bank og lave lidt grin med det, det er han jo sluppet fint afsted med under hele sin valgkamp, og det ser ud til at fortsætte nu, han er præsident.

Det er dog ikke alle landets vælgere, som klapper i hænderne over deres opdateringsflittige præsident.

- Så er der så de sidste to tredjedele af amerikanerne, som sidder og tager sig til hovedet og tænker ”nu igen”, siger Anders Agner.

FacebookTwitter