Klimaminister om skurke-pris: Det kan jeg kun smile af

Vi har intet at skamme os over på klimaområdet, siger klimaministeren.

Klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) undrer sig over, at Danmark er blevet udnævnt til dagens klimaskurk. (Foto: Steen Brogaard © Steen Brogaard)

Det er Venstre-regeringens nye klimakurs, der er skyld i, at Danmark er blevet kåret til dagens klimaskurk på FN-topmødet i Paris.

Men det undrer klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

- Det kan jeg kun trække på smilebåndet af, siger han om den såkaldte "Fossil of the Day"-pris, som Danmark i dag har fået.

Ifølge de 950 NGO’er, der står bag, skyldes den tvivlsomme hædersbevisning, at Venstre har skruet ned for Danmarks klimaambitioner.

Regeringen har blandt andet skåret i klimastøtten. Og hvor SR-regeringen ville reducere CO2-udledningene med 40 procent i 2020 i forhold til niveauet i 1990, vil den nye regering kun reducere udledningen med 37 procent.

Trods det er Danmark ifølge ministeren fortsat blandt verdens mest ambitiøse klimalande.

- Hvis vi sammenligner vores CO2-mål med andre lande, så ligger Danmark rigtig, rigtig godt. Og vi er blandt de lande, der har mest vedvarende energi i vores energiforsyning.

Han mener ikke, at prisen vil give Danmark ridser i klima-lakken.

- Da jeg deltog i åbningen af klimatopmødet, fik jeg rigtig mange positive meldinger fra andre lande om, hvor langt vi er på dette område. Vi har intet at skamme os over, siger han og fortæller, at han vil stille prisen på sit skivebord, når han kommer hjem.

- Så kan den minde mig om, at vi er langt fremme på klimaområdet.

Facebook
Twitter