Klubejer blandt omkomne i helikopterulykke

Vichai Srivaddhanaprabha er blandt fem omkomne i helikopterulykken lørdag.

Vichai Srivaddhanaprabha overtog Leicester City FC i 2010. (Foto: REUTERS STAFF © Scanpix)

Ejeren af den engelske Premier League-klub Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, er blandt fem omkomne i helikopterulykken lørdag aften.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

- Det er med stor sorg og knust hjerte, at vi bekræfter, at vores bestyrelsesformand, Vichai Srivaddhanaprabha, er blandt dem, som på tragisk vis mistede livet, da en helikopter med ham og fire andre styrtede ned uden for King Power Stadium, skriver klubben.

Også det lokale politi bekræfter, at fem personer har mistet livet i ulykken, heriblandt klubejer Vichai Srivaddhanaprabha. De andre døde er to medlemmer af klubejerens stab, Nursara Suknamai og Kaveporn Punpare, piloten Eric Swaffer og passageren Izabela Roza Lechowicz, oplyser politiet.

Købte klubben i 2010

Vichai Srivaddhanaprabha overtog Leicester City FC i 2010, hvor klubben levede en mere stille tilværelse i de lavere fodboldrækker. Under den 60-årige thailandske rigmands ejerskab har klubben etableret sig i den bedre halvdel af Premier League.

Srivaddhanaprabha er blandt Thailands rigeste med en formue, der er anslået til mere end 30 milliarder kroner.

Det er blevet en tradition, at Srivaddhanaprabha flyver til og fra hjemmekampene på King Power Stadium i sin Agusta Westland AW169-privathelikopter, malet i klubbens blå-hvide farver.

Et videoklip fra britiske ITV's dækning af lørdagens fodboldkamp viste helikopteren i øjeblikkene før den lettede og kort efter styrtede ned:

Helikopteren har plads til otte passagerer samt to besætningsmedlemmer. På websitet planefinder.net kan man se, hvad der angiveligt var helikopterens sidste flyvning.

Om eftermiddagen lokal tid landede maskinen ved Leicester City FC's træningsanlæg efter en flyvetur fra blandt andet Chelsea i det centrale London.

Efter kampen mod West Ham lettede helikopteren igen og satte kurs mod King Power Stadion, hvor maskinen kort efter landene. Efter et ophold midt på grønsværen af stadion lettede maskinen atter på en østlig kurs, der få hundrede meter efter stoppede brat ved parkeringsplads E.

Det var denne helikopter, der styrtede ned lørdag aften. Den brugte ofte Leicester bane som landingsplads. Billedet er fra en kamp i april. (Foto: Oli Scarff © Scanpix)

Leicester City FC er i øjeblikket placeret som nummer 12 i Premier League. Klubbens kvindehold meddeler søndag, at dagens kamp er aflyst.

Ved King Power Stadium samles der søndag formiddag tilhængere og fans for at vente på nyt om ulykken samt mindes med blomster og halstørklæder.

Sørgende fans lagde søndagen igennem blomster foran King Power Stadium. (Foto: Peter Nicholls © Scanpix)
Facebook
Twitter