Knap 300.000 indvandrere kom illegalt til EU sidste år

Antallet er illegale indvandrere, der kommer til EU-lande, er mere end fordoblet siden 2013.

Antallet af illegale indvandrere i EU er fordoblet, og årsagen menes at være et stort antal flygtningeskibe, der forlades af menneskesmuglerne på åbent hav. (Foto: Francesco Arena © Scanpix)

Strømmen af migranter, der på ulovlig vis kommer ind i EU, steg voldsomt sidste år.

Flere end 276.000 illegale indvandrere kom ind i unionen, og det er over det dobbelte af antallet i 2013, oplyser EU's kommissær for migration, indre anliggender og borgerskab, Dimitris Avramopoulos, til EU-Parlamentet.

- I 2014 ankom flere end 276.000 migranter til EU, hvilket svarer til en stigning på 138 procent i forhold til året før, siger Avramopoulos.

Forlader skibe middt på havet

Ifølge kommissæren er omkring 207.000 af migranterne kommet til Europa via Middelhavet, hvor menneskesmuglere stimler hundredvis af flygtninge fra blandt andet det krigshærgede Syrien sammen på skibe og forlader dem midt på havet.

- Smuglere finder nye ruter til Europa og benytter sig af nye metoder til at udnytte desperate folk, der forsøger at flygte fra konflikt og krig, lyder det fra kommissæren.

Siden september er over 12 fragtskibe pakket med folk fra Mellemøsten og Nordafrika kommet til Europa og primært Italien. Tidligere brugte menneskesmuglerne hovedsageligt mindre både.

Reddede skib med 359 ombord

Et af de seneste eksempler stammer fra begyndelsen af året, hvor Italiens kystvagt reddede et flygtningeskib i land med 359 flygtninge om bord, efter at besætningen havde forladt skibet i en redningsbåd.

Flere af flygtningeskibene er desuden begyndt at komme til Europa fra Tyrkiet, og kommissæren forsikrer, at EU er i tæt kontakt med de tyrkiske myndigheder om problemet.

- Bedre samarbejde og en bredere tilgang vil hjælpe med at tage fat ved roden af problemet med illegale migranter og menneskesmugling, siger Avramopoulos.

/ritzau/AFP

FacebookTwitter