Knivangreb i Paris: Politimorder tilhørte en 'radikal udgave af islam'

45-årig drabsmand arbejdede som it-ekspert i politiets hovedkvarter i den franske hovedstad.

Franske soldater bevogter politiets hovedkvarter i Paris, hvor fire betjente blev dræbt i et knivangreb. (Foto: Bertrand Guay © Scanpix)

En mand ansat i politiet, som dræbte tre betjente og en kontoransat i politiets hovedkvarter i Paris, tilhørte en "radikal udgave af islam", siger Frankrigs antiterror-anklager.

Angrebet fandt sted torsdag. Her dræbte den 45-årige geringsmand de fire - tre mænd og en kvinde - med en kniv, mens en femte blev livsfarligt såret.

Ifølge anklagemyndigheden havde gerningsmanden kontakter til den salafistiske bevægelse. Han arbejdede som it-tekniker i politiets hovedkvarter.

Han konverterede til islam for cirka 10 år siden.

Den 45-årige blev skudt og dræbt af politifolk inde i hovedkvarteret.

Inden han begik forbrydelsen, havde han sendt 33 sms'er til sin kone. De var alle af religiøs karakter, hedder det.

Forsvarede Charlie Hebdo-angreb

Han blev født på den franske ø Martinique i Caribien, men flyttede til Paris for mange år siden. Der havde aldrig tidligere har været nogen problemer med hans opførsel.

- Det faktum, at nogen konverterer til islam, er ikke et automatisk tegn på radikalisering, sagde en talsperson for den franske regering fredag.

Ifølge Jean-François Ricard, der er anklager i terrorsager, havde gerningsmanden i de seneste måneder gået anderledes klædt og ønskede ikke længere at "have en bestemt slags kontakt med kvinder".

Han skal have erklæret sig "enig i visse grusomme handlinger begået i den religions navn", og han havde forsvaret det blodige angreb på satiremagasinet Charlie Hebdo i 2015.

Politichef Didier Lallement sagde fredag om gerningsmanden, at han som alle andre i den efterretningsenhed, hvor han arbejdede, havde været gennem et strengt sikkerhedstjek.

Frankrig var i 2015 og 2016 mål for flere islamistiske angreb, som kostede 237 mennesker livet.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk