Knivangreb ved satiremagasinet Charlie Hebdos tidligere kontor i Paris

To formodede gerningsmænd er anholdt i forbindelse med angrebet.

Mindst to personer meldes alvorligt såret men uden for livsfare i et knivangreb nær satiremagasinet Charlie Hebdos tidligere kontor i Paris i Frankrig.

De to arbejdede på sammme etage, hvor satiremagasinet før i tiden havde kontor. De to blev ifølge franske medier angrebet foran kontorbygningen af en mand bevæbnet med et stikvåben - formentlig en machete eller en stor kniv.

Ifølge franske myndigheder blev først en person anholdt ved Bastillepladsen 750 meter fra kontorbygningen. Siden blev endnu en gerningsmand anholdt i nærheden af gerningsstedet.

Fransk politi bekræfter angrebet, og myndighederne efterforsker angrebet som et muligt terrorangreb.

En eller begge gerningsmænd skulle efter sigende være flygtet ned på den nærliggende metrostation Richard Lenoir, hvor politiet ifølge nyhedsbureauerne er massivt til stede.

I området omkring Bastillepladsen og det gamle Charlie Hebdo-kontor i det 11. og 4. arrondissement opfordrer myndighederne alle til at blive indendøre.

Politiet har lukket hele kvarteret ned. Herunder både skoler, vuggestuer, plejehjem og andre institutioner, og kriseberedskab er tilkaldt.

Frankrigs premierminister Jean Castex bekræfter også på Twitter, at der har været et angreb.

- Jeg er på vej til Place Beauvau (Indenrigsministeriet, red.) for at gøre status med indenrigsminister Gérald Darmanin, skriver Castex videre.

I Frankrig er det Indenrigsministeriet, der tager sig af sådannne sikkerhedsmæssige spørgsmål, så længe det er politiet, der står for efterforskningen. Men den franske antiterrorenhed skulle også være tilkaldt til at bistå med efterforskningen.

Angreb på Charlie Hebdo 2015

  • 12 personer blev dræbt og 11 såret, da Saïd and Chérif Kouachi angreb satirebladet Charlie Hebdo i Paris 7. januar 2015.

  • De dræbte var otte ansatte på Charlie Hebdo, en livvagt, en politibetjent, en gæst og en håndværker.

  • Kouachi-brødrene sagde, at de var udsendt af al-Qaeda i Yemen, og at angrebet var hævn for Charlie Hedbos tegninger af profeten Muhammed. De to brødre bag angrebet blev dræbt af politiet nordøst for Paris, hvor de havde forskanset sig i et trykkeri.

  • I alt 20 personer blev dræbt i Frankrig af Kouachi-brødrene og deres medsammensvorne Amedy Coulibaly under fem angreb i perioden 7. til 9. januar.

Charlie Hebdo vakte påny protester i starten af september, da satirebladet tidligere på måneden genoptrykte Muhammed-tegninger. Det skete i forbindelse med en retssag mod 14 personer, der er anklaget for at have forbindelse til terrorangrebet mod Charlie Hedbo og en jødisk butik i Paris i januar 2015.

Facebook
Twitter