Man kan havne i kø på motorvejen, i supermarkedet … og på vej mod toppen af Mount Everest.
I onsdags måtte hundredvis af bjergbestigere stille sig op på række og afvente, at det blev deres tur til at betræde det højeste punkt på planeten.
På grund af gunstige vejrforhold opstod der trængsel, og den sidste del af turen var derfor tætpakket i en grad, så nogle måtte vente i op til tre timer for at komme til tops, skriver New York Times.
- Jeg har oplevet flaskehalse på bjerge før, men aldrig så mange i denne højde, skrev Nirmal Purja til det amerikanske medie.
Han er manden bag det spektakulære billede af køen på toppen af Mount Everest.
Ventetid kostede liv
Den tætte trafik fik tilsyneladende fatale følger for to personer, der mistede livet som konsekvens af den forlængede ventetid, da både en amerikansk mand og en indisk kvinde mistede livet. De var begge 54 år.
Amerikaneren kollapsede på bjerget efter den lange gåtur, ramt af højdesyge, og den indiske kvinde døde på vej ned.
Ifølge deres sherpaer – de lokale guider – døde de begge, fordi turen tog længere tid end forventet og derfor blev fysisk ekstra krævende.
Toppen af Mount Everest ligger i 8.848 meters højde, og det skaber en markant øget risiko for at blive ramt af forfrysninger og iltmangel.
Ifølge Ritzau døde også en 27-årig inder i løbet af torsdagen på vej ned af bjerget.
- Han var fanget i trafik i mere end 12 timer og var udmattet. Sherpaer bar ham ned til Camp 4, men der tog han sit sidste åndedrag, siger en person fra det ekspeditionsselskab han var med.
Trængsel er et problem
Ifølge New York Times besteg 802 personer Mount Everest sidste år, og til trods for de åbenlyse farer ved at begive sig derop, er interessen for at bestige bjerget stigende.
- Det er et kæmpe problem, fordi ruten er farlig i forvejen, og meget trafik gør turen ganske svær, siger Nivesh Karki, der chef for et lokalt guideselskab.
I løbet af denne uge har i alt syv personer mistet livet i deres bestræbelser på at nå toppen, og i sidste uge døde to personer på bjerget.
I alt anslås det, at mellem 200 og 300 bjergbestigere og sherpaer er døde på Mount Everest.
Natten til torsdag blev Rasmus Kragh den første dansker til at nå verdens højeste punkt uden brug af ilt på trykflaske. Han var dog ikke en del af en større ekspedition, men besteg bjerget fra sydsiden kun i selskab med en enkelt sherpa.
Tilføjelse: Den 27-årige inders dødsfald er tilføjet, og det samme er dødstallet for den seneste uge.